Antena Meniu Search
x

Video Interesul Rusiei în urma tensiunilor tot mai mari SUA-China. Cosmin Popa: „Rusia a sperat la acest conflict"

Istoricul Cosmin Popa a vorbit la Podcastul Observator, cu Marius Pancu, despre tensiunile China-SUA și care ar putea fi rolul Rusiei în această ecuaţie.

Marius Pancu
de Marius Pancu

la 10.08.2022, 16:39

Interesul Rusiei în urma tensiunilor tot mai mari SUA-China. Cosmin Popa: „Rusia a sperat la acest conflict"
Interesul Rusiei în urma tensiunilor tot mai mari SUA-China. Cosmin Popa: „Rusia a sperat la acest conflict" - Profimedia Images

În ultimele zile, China a pornit operațiuni militare de mare amploare cu rachete balistice, în nord-estul insulei şi în sud-vestul insulei, înconjurând Taiwanul, în urma vizitei lui Nancy Pelosi.

Istoricul consideră că propaganda rusă a reușit să influențeze foarte tare percepția oamenilor despre acest conflict dintre China și SUA, ba mai mult, că Rusia a sperat la acest conflict.

Cosmin Popa: “Mult din percepția pe care o avem noi astăzi cu privire la acest conflict, în mod paradoxal, este creată de propagada rusă. Propaganda rusă a încălzit suplimentar atmosfera politică europeană, anunțând în diverse forme un conflict militar aproape iminent între China și SUA. Rusia a sperat la acest conflict pentru a ușura greutatea politică și militară care acum se află pe umerii Rusiei.”

Care este interesul Rusiei în tot acest conflict

Pe acelaşi subiect

Întrebat de gazda podcastului, Marius Pancu, care consideră că este interesul Rusiei în conflictul dintre cele două mari puteri, Cosmin Popa a declarat că Rusia plănuiește o alianță cu China, deoarece are nevoie de un aliat mai puternic.

Cosmin Popa: „Este acela de a potența un conflict între China și SUA, pentru a aduce China pe aceleași trasee cu Rusia. Rusia are în proiect o alianță cu China, alianță care nu există. Strategic, cele doua state sunt pe curs de coliziune. Rusia a făcut o serie de concesii politice în ultimii ani Chinei. Rusia deja a cedat, este partenerul cel slab din această alianță. Rusia nu mai face de mult politică externă, Rusia face spectacol.” 

„Interesul fundamental al Rusiei este să potențeze orice criză politică care apare pe mapamond, care să scadă importanța conflictului pe care îl poartă în Ucraina și să-i dea posibilitatea să dividă opinia publică internațională și, de asemenea, să acceseze tehnologia chineză, cu aplicație militară. Acest acces la tehnologie le-a fost refuzat”, adaugă istoricul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Exclusiv Observator » Interesul Rusiei în urma tensiunilor tot mai mari SUA-China. Cosmin Popa: „Rusia a sperat la acest conflict"