Video Mona Segall, creatorul de spectacol al Antenei 1. Orchestrează totul cu măiestrie şi talent: "Nu există pentru mine oameni care nu au povești"
Televiziunea înseamnă spectacol, iar personaje principale sunt oamenii care îşi spun poveştile în faţa camerelor. În spatele camerei, sunt minţile care orchestrează totul cu măiestrie şi talent: creatorii de spectacol. Pe ei îi celebrăm azi, la 30 de ani de Antena 1. Pentru prima oară, Mona Segall, omul din spatele celor mai de succes show-uri, America Express şi Chefi la Cuţite, îşi spune povestea la Observator.
Deschide ochii și privește spectacolul. Toți suntem parte din el. Sunt trăiri, emoții, revelații și lecții la orice pas. E suficient să te oprești, să-ți fixezi privirea pe ele și să le aduni într-o colecție de imagini.
Asta face și Mona Segall. Creator de spectacol.
- Reporter: Ce este, de fapt, spectacolul?
- Mona Segall: Pentru mine, spectacolul înseamnă televiziune în general. Pentru că eu asta mi-am dorit să fac de când eram mică şi am fost, în primul rând, spectator de televiziune şi apoi realizator de televiziune.
Televiziunea a intrat în viața ei… pe furiș.
- Cum şi-a început Simona Gherghe cariera în televiziune. Parcursul de la transmiunile în direct până la...
- Alessandra Stoicescu, de 30 de ani în familia Antena: "Este locul în care am crescut şi am putut să îmi...
- Interviu cu Sandra Ecobescu, fondatoarea Fundaţiei Calea Victoriei. De 16 ani, spune poveşti, schimbă destine,...
- Mona Segall: Când eram foarte mică nu aveam televizor şi nici în adolescenţă, pentru că bunicul meu era nevăzător, tata nu voia să cumpere televizor în casă, aşa că eu mergeam la vecini, chiar dacă erau desenele animate jumătate de oră sau 10 minute pe zi, ce jumătate de oră. 10 minute pe zi şi nimic altceva.
Mona Segall, pasionată de televiziune încă din copilărie
De fapt, în casa copilăriei, se vorbea mult despre televiziune și personaje. Părinții ei, Paula și Doru Segall, erau regizori și scenariști de documentare. În anii '80, surprindeau prin camera de filmat lumea acelor vremuri.
- Mona Segall: Tot timpul mergeam cu ei la filmare şi voiam să fiu ori operator, ori asistent de cameră, absolut orice, doar să fiu acolo cu echipa. Pentru că mi se părea un privilegiu foarte mare. Pe vremea aceea, să fii cu o cameră pe stradă, în oraş, era un eveniment, toată lumea se oprea, toată lumea se uita. Erai foarte important.
- Reporter: Te-ai angajat la 19 ani în televiziune. Îţi aminteşti prima zi în care ai fost angajată oficial?
- Mona Segall: Da, cum să nu? M-a dus tata la Buftea cu autobuzul, am fost în biroul directorului. Lucram la montaj la filmul Dumbrava Minunată.
Atunci a învățat să vadă lumea în imagini și în fiecare om - o poveste.
- Mona Segall: Îmi place să spun poveşti. Îmi place să cunosc oamenii şi îmi plac toţi oamenii. Nu există pentru mine oameni care nu au poveşti, oameni răi sau de la care nu se poate scoate ceva... Cred că tot ce se întâmplă cu oamenii şi tot ce e în mintea lor este foarte interesant.
Din dragoste pentru oameni, Mona Segall a construit un fenomen neegalat
A adus în fața publicului mii de oameni care și-au spus poveștile și ne-au inspirat. A trezit în români gustul pentru gătit și pentru prima oară în România a ridicat la rang de artă și de show meseria de bucătar. Ne-a arătat tradițiile, satele, oamenii și frumusețea lor autentică. De șase sezoane, descoperim și alte culturi, în Asia și America, și vedem oamenii într-o nouă lumină. La toate astea, publicul a reacționat. Milioane de oameni s-au strâns în fața televizoarelor să savureze spectacolul. Și continuă să o facă.
Reporter: Dacă România ar fi un personaj, unde l-ai distribui?
Mona Segall: L-aş distribui în orice reality show. Ar fi un personaj foarte interesant. Şi cu bune, şi cu rele, şi un personaj pe care îndrăznesc să spun că îl cunosc şi mi-e şi drag şi mă face şi mândră, câteodată mă enervează, este un personaj perfect de reality show. Câteodată mă face să râd, mă bucură, mă însufleţeşte, are toate calităţile.
Reporter: Dacă ar fi să defineşti România într-un singur cuvânt, care ar fi acela?
Mona Segall: Neastâmpărată.
Reporter: La sfârşitul zilei, când se sting toate luminile, eşti un om fericit?
Mona Segall: Câteodată da, câteodată nu.
Reporter: Ce-i urezi Antenei la 30 de ani?
Mona Segall: Să rămână aşa, o mare familie, vizionară şi plină de spectacol. Să facă în continuare spectacol încă 130 de ani.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰