Video Povestea tinerilor care străbat lumea în lung și în lat, pe o barcă. Anna, Paul și fiica lor trăiesc o viață la care unii doar visează
Doi tineri îndrăgostiţi trăiesc aventura vieţii lor. Cu o barcă, puţine bagaje şi fetiţa lor de un an şi jumătate străbat lumea în lung şi lat. Au pornit din Berlin si au trecut pe Dunăre prin cinci ţări din Europa. La jumătatea expediţiei lor sunt în România şi plănuiesc să se întoarcă tot pe apă înapoi acasă. În total, zece mii de kilometri pe râuri sau mare vor străbate la bordul ambarcaţiunii lor.
Ea - fotomodel. El - aventurier. Anna şi Paul îşi trăiesc propriul film după ce au plecat în aventura vieţii lor. S-au cunoscut în mediul online în urmă cu patru ani, iar acum sunt de nedespărţit. Călătoria a început încă de la începutul acestui an. Micuţa Momo, fiica celor doi, nu putea să rateze prima excursie din viaţa ei. Şi încă ce excursie. Peste mări şi ţări, zece mii de kilometri.
Paul Hoepner: Noi continuăm acum prin Marea Neagră spre Instanbul, apoi Marea Egee, Grecia, Italia şi apoi sperăm să ne întoarcem la prieteni în Germania.
Paul are un suflet de aventurier
La cei 41 de ani, a ştiut mereu să ceară şi să caute provocări de la sine, dar şi de la viaţă. Mereu a avut puterea să-şi depăşească limitele.
- Povestea uimitoare a familiei cu 4 copii care străbate două continente, în căruţa trasă de măgar. Au ajuns şi...
- Primul produs românesc aprobat în magazinele din SUA. 10 ani a durat procesul de acreditare
- A cumpărat 3 case la 1 euro în Italia, iar acum are planuri pentru o afacere de succes. Povestea femeii din...
Paul Hoepner: Prima aventură pe care am făcut-o a fost o călătorie cu bicicleta din Berlin, în Shanghai. 30.600 de kilometri şi apoi noi am putut începe afaceri în tot: făceam prezentări, workshop-uri şi workshop-uri de aventură. Apoi am început o altă călătorie încercând să facem înconjurul lumii în opt zile, fără bani.
Împreună cu fratele lui geamăn, Paul a vrut să ajungă şi în Alaska, însă cei doi ani de pandemie au pus frână planurilor măreţe. Venirea pe lume a micuţei Momo a adus un nou concept de aventură. Cea în care copiii pot și trebuie să crească liberi.
Anna Koenig: Am avut foarte multe temeri şi mă tot întrebam cum o să perceapă Momo asta, că o să ne mutăm des. Oare o să se descurce cu asta? Adică nu aveam spaţiu suficient să înveţe să meargă, dar este foarte interesant cum s-a adaptat cu ce are.
Cu muncă şi bani investiţi, barca familiei a fost adaptată perfect atât pentru nevoile lor, cât şi pentru mediu
La bord au fost montante 14 panouri solare. Pe cât de ruptă din film pare aventura lor, pe atât de multe au fost obstacolele pe care le-au întâmpinat până acum. Anna și Paul recunosc că au fost de câteva ori și pe punctul de a renunța.
Anna Koenig: Am avut nopţi zile extrem de furtunoase. Şi mai ales pe râuri. Eram în barcă şi nu ne aşteptam să ne zdruncine atât de tare. Valurile erau mari, iar barca urca şi cobora brusc.
Paul Hoepner: Situaţiile pe Dunăre au fost cu adevărat îngrozitoare. Ca exemplu, se întâmpla să plecăm noaptea şi nu vedeam nimic în apă. Nu erau blocuri sau case, orice care ne ajuta să ne orientăm. Dar lucrul pe care l-am găsit, este că este mai greu să renunţi decât să continui.
I-am lăsat zâmbitori și încrezători că vor duce la bun sfârșit un proiect îndrăzneţ. Şi o lecție de viață pentru ceilalţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰