Antena Meniu Search
x

Video Târgul de Crăciun de la Budapesta, votat cel mai frumos din Europa de 350.000 de oameni. Ce îi atrage în capitala Ungariei pe călătorii din toată lumea

Observator continuă turul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. În seara aceasta ne delectăm cu un reportaj filmat la Budapesta. Târgul de acolo este pe primul loc şi nu fără motiv, vei vedea imediat. 350.000 de oameni l-au votat. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 09.12.2023, 20:31

Vezi și

150 de ani de ani de tradiţie şi aceeaşi atmosferă de basm îmbrăţişează de fiecare dată vizitatorii târgului de Crăciun din Budapesta, coroana Europei. 

Organizat în două zone, Piaţa Sfântul Ştefan - la umbra basilicii cu acelaşi nume - şi pe străduţele înguste din Piaţa Vorosmarty, târgul din capitala Ungariei atrage sute de mii de turişti, vrăjiţi de magia locurilor.

Pe tărâmul feeric, unde fiecare pas este luminat de mii de luminiţe vesele, s-a aventurat şi Georgiana, care locuieşte la Oradea. Dornică de experienţe noi, dar, totuşi, aproape de casă, a luat cu ea două prietene şi au pornit la drum. 

Georgiana, vizitatoare: "N-am mai fost până acum şi mi se pare că e ceva diferit faţă de ce avem noi. Atmosfera şi, nu ştiu, mi se pare că simţi altcumva Crăciunul într-un loc nou."

Pe acelaşi subiect

Vivien, vizitatoare: "Cu ce e mai special? Că am venit împreună cu fetele, să ne simţim bine într-o excursie, simplul fapt că am plecat, am evadat un pic din oraşul nostru."

Teodora, vizitatoare: "Îmi place că e mult mai mare decât cel din Oradea. Luminile sunt foarte frumoase. Îmi place atmosfera. Oamenii sunt cu foarte multă voie bună."

La târgul de crăciun de la Budapesta întâlneşti români stabiliţi peste tot prin Europa. 

Ovidiu Bârzescu, vizitator: "Suntem din România, din Timişoara, dar locuim în Austria. E zi liberă în Austria şi am venit o tură până în Budapesta. După ăsta poftim. E cel mai bun."

Sofia Bârzescu, vizitatoare: "Mi se pare până acum foarte frumos şi mă bucur să văd mai multe şi în următoarele zile."

Prețuri piperate la târgul de Crăciun din Budapesta

Mirosul de gulaş unguresc, sfârâitul grătarelor şi aroma vinului fiert ispitesc orice turist - dovadă, forfota din jurul chioşcurilor cu mâncare. Preţurile sunt pe măsura titlului de cel mai frumos târg de Crăciun. O porţie de sarmale costă 70 de lei. La fel şi ceafa de porc, pieptul de pui sau cârnatul unguresc - toate fripte pe grătar. Vinul fiert ajunge la 45 de lei. Dar nu te speria, oricine îşi poate permite să îşi astâmpere foamea. 

Alex Prunean, reporter Observator: "Târgul de la Budapesta nu este deloc unul ieftin, dar pentru că sărbătorile sunt despre solidaritate şi bunătate, organizatorii s-au gândit la toţi. Au fost făcute meniuri speciale la 1.500 de forinţi sau aproximativ 20 de lei, astfel încât oricine, indiferent de venit, să-şi poată permite o porţie de mâncare tradiţională şi un pahar de vin fiert."

Şi turiştii din Marea Britanie, care au două târguri în topul celor mai frumoase din Europa - Londra şi Birmingham - au fost curioşi să descopere bijuteria coroanei. 

Turistă din Marea Britanie: "E foarte "crăciunistic". Iubesc atmosfera. E foarte... Este acest spirit de Crăciun, bucuria Crăciunului. Ador fiecare minut petrecut aici să fiu sinceră."

Cei care au epuizat ideile de cadouri pentru cei dragi şi caută daruri autentice pot alege dintre obiectele lucrate manual de meşterii care îşi arată dibăcia în inima târgului de Crăciun. 

Târgul de Crăciun de la Budapesta este deschis până în Ajunul Anului Nou, pe 31 decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Exclusiv Observator » Târgul de Crăciun de la Budapesta, votat cel mai frumos din Europa de 350.000 de oameni. Ce îi atrage în capitala Ungariei pe călătorii din toată lumea