Antena Meniu Search
x

10 mexicani, blocați într-o mină inundată. Căutările ar putea dura aproape un an: "Nu putem accepta acest lucru"

Căutarea a 10 mineri mexicani blocați într-o mină inundată ar putea dura între șase și 11 luni, spun rudele acestora, potrivit BBC.

de Maria Dogaru

la 26.08.2022, 16:10

La 3 august, un perete al tunelului s-a prăbușit în mina Pinabete, în nordul statului Coahuila, declanșând inundații puternice. Nivelurile ridicate ale apei în puțurile adânci de 60 metri întârzie operațiunea de salvare. Cinci mineri au reușit să să autoevacueze în urma incidentului, dar cu ceilalți 10 nu s-a mai putut lua legătura.

Căutările ar putea dura între șase și 11 luni

Nu putem accepta acest lucru. Guvernul ne-a spus că va dura între șase și 11 luni pentru a-i scoate de acolo, a declarat Juani Cabriales, sora unuia dintre muncitori, după ce a fost informată de guvern cu privire la planul de recuperare.

Erika Escobedo, soția unuia dintre minerii prinși în subteran, a dat aceleași detalii, spunând că rudele au respins planul de salvare al guvernului de a-i recupera. „Suntem foarte triști... Mă gândesc cum să le dau vestea copiilor mei”, a spus ea.

Pe acelaşi subiect

Operațiunea de salvare a minerilor a eșuat de mai multe ori

Guvernul nu a dezvăluit niciun detaliu al planului. Operațiunea de salvare a fost deja îngreunată de o serie de eșecuri. În urmă cu aproximativ două săptămâni, o dronă subacvatică specială care transporta o cameră a fost coborâtă într-unul dintre puțuri.

Rudele minerilor au sperat că drona le va oferi vești mult așteptate despre cei dragi, dar dispozitivul nu a reușit să ajungă la adâncimea la care se crede că minerii au rămas prinși. Rudele și-au exprimat, de asemenea, frustrarea și furia față de ritmul lent al eforturilor de salvare și față de ceea ce au spus că este o lipsă de comunicare. Preoții din zonă s-au rugat pentru salvarea minerilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 10 mexicani, blocați într-o mină inundată. Căutările ar putea dura aproape un an: "Nu putem accepta acest lucru"