ADEVĂRUL din spatele celui mai mare ATAC CIBERNETIC din acest an: Cum au reuşit hackerii să paralizeze SUA
Aproape 100.000 de obiecte electrocasnice cu conexiune la internet au fost folosite de hackeri pentru atacul informatic de amploare care a paralizat vineri numeroase site-uri din Statele Unite, a anunţat compania vizată de atac, Dyn.

Aproape 100.000 de obiecte electrocasnice cu conexiune la internet au fost folosite de hackeri pentru atacul informatic de amploare care a paralizat vineri numeroase site-uri din Statele Unite, a anunţat compania vizată de atac, Dyn.l informatic de amploare care a paralizat vineri numeroase site-uri din Statele Unite, a anunţat compania vizată de atac, Dyn, citată de AFP.
"Lucrăm încă la date, dar potrivit estimării actuale, au fost 100.000” de puncte din care a fost lansat atacul, a spus vicepreşedintele Dyn, Scott Hilton, confirmând că obiectele conectate la internet au fost piratate pentru acest atac “complex şi sofisticat”.
Scott a refuzat să facă speculaţii în legătură cu motivele sau identitatea hackerilor, dar a subliniat că obiectele cu conexiune online sunt vulnerabile la atacuri şi că această problemă trebuie rezolvată.
Un atac informatic lansat în mai multe etape a perturbat grav vineri funcţionarea internetului în Statele Unite, blocând accesul la site-uri precum Twitter, Spotify, Amazon sau eBay pentru milioane de oameni.
- Elon Musk sugerează că Ucraina ar fi implicată în atacul cibernetic masiv care a afectat platforma X: "Au fost...
- Orange România, ţinta unui atac cibernetic major: 380.000 de adrese de mail, facturi şi contracte, furate şi...
- Site-ul FCSB, ținta unui atac cibernetic. Fanii au încercat zeci de minute să îşi cumpere bilete pentru meciul...
- Ce pot face țările lumii pentru a atenua tarifele vamale impuse de Trump: Nu va fi eficient ca lumea să riposteze
- Schema prin care un tată şi fiul său de 17 ani au "fentat" nota de plată la 40 de restaurante din Franţa. Cei...
Pe lista de victime s-au aflat şi Reddit, Airbnb, Netflix, dar şi site-urile CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times sau The Guardian.
Niciunul dintre aceste site-uri nu a fost vizat direct de hackeri. Ei au atacat, de fapt, compania Dyn, care monitorizează şi redistribuie traficul pe internet.
Dyn este unul dintre gestionarii adreselor de pe internet (DNS), ce are ca rol să traducă aceste adrese aşa cum sunt cunoscute de public în unele numerice, fapt care le permite calculatoarelor să comunice între ele. Fără ca reţeaua DNS să fie controlată de provideri, internetul nu funcţionează.
Sursa: News.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰