Antena Meniu Search
x

1061 de oameni au murit iar sute de case au ajuns ruine în urma inundațiilor, din Pakistan

Ploile musonice devastează Pakistanul pe zi ce trece. 1061 de oameni au murit iar sute de case au ajuns ruine în urma valurilor. Este una dintre cele mai mari catastrofe din ultimul deceniu. Suprafeţe uriaşe de teren agricol au fost distruse de inundaţii și mii de kilometri de drumuri au fost scufundate. Oficialii sunt disperaţi şi cer ajutor internaţional.

de Redactia Observator

la 29.08.2022, 12:34

Peste 33 de milioane de locuitori au fost afectaţi de inundaţii
1061 de oameni au murit iar sute de case au ajuns ruine în urma inundațiilor, din Pakistan - Profimedia

Inundaţiile provocate de ploile musonice care au început în luna iunie au făcut cel puţin 1.061 de morţi în Pakistan, potrivit celui mai recent bilanţ, publicat luni de Autoritatea naţională pentru gestionarea dezastrelor (NDMA), informează Agerpres.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 28 de decese

Conform NDMA, 28 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, însă autorităţile încearcă încă să ajungă în satele izolate din zonele muntoase aflate în nordul ţării, ceea ce ar putea creşte şi mai mult bilanţul. Peste 33 de milioane de locuitori, sau unul din şapte pakistanezi, au fost afectaţi de inundaţii şi circa un milion de case au fost distruse sau grav avariate, potrivit guvernului.

NDMA a precizat că peste 80.000 de hectare de terenuri cultivabile au fost devastate. De asemenea, peste 3.400 de kilometri de drumuri au fost avariaţi şi 149 de poduri, luate de ape. Musonul, care durează de obicei din iunie până în septembrie, este esenţial pentru irigarea plantaţiilor şi pentru refacerea resurselor de apă ale subcontinentului indian, însă, în fiecare an, aduce şi tragedii şi distrugeri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » 1061 de oameni au murit iar sute de case au ajuns ruine în urma inundațiilor, din Pakistan