Antena Meniu Search
x

166 de euro pe lună pentru ucrainenii care părăsesc țara pentru a veni în Rusia. Putin a semnat decretul

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care introduce beneficii financiare pentru persoanele care au părăsit Ucraina pentru a veni în Rusia, potrivit Sky News.

de Redactia Observator

la 27.08.2022, 17:55

președintele Rusiei Vladimir Putin
166 de euro pe lună pentru ucrainenii care părăsesc țara pentru a veni în Rusia. Putin a semnat decretul - Profimedia Images

Pensionarii, femeile însărcinate și persoanele cu dizabilități vor primi, de asemenea, beneficiile financiare. Decretul, publicat pe un portal guvernamental, arată că vor fi acordate plăți lunare de pensii de 10.000 de ruble (aproximativ 166 de euro) persoanelor care au fost forțate să părăsească teritoriul Ucrainei începând cu 18 februarie.

Persoanele cu dizabilități vor fi, de asemenea, eligibile pentru același sprijin lunar, în timp ce femeile însărcinate au dreptul la o prestație unică.

Bani și pentru cetățenii din autoproclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk

Decretul precizează că plățile vor fi efectuate pentru cetățenii Ucrainei și pentru autointitulatele Republici Populare Donețk și Lugansk - două entități separatiste susținute de Rusia din estul Ucrainei pe care Moscova le-a recunoscut ca independente în februarie, într-o mișcare condamnată de Ucraina și de Occident.

Anterior, Putin a ordonat ca fiecare persoană care a sosit în Rusia din Donețk și Luhansk să primească o plată de 10.000 de ruble.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 166 de euro pe lună pentru ucrainenii care părăsesc țara pentru a veni în Rusia. Putin a semnat decretul