Antena Meniu Search
x

24 de țări participă la căutarea avionului malaezian

Căutarea avionului malaezian dispărut mobilizează acum autorităţi din 25 de ţări. Operaţiunea s-a extins şi asupra unor zone de uscat din 11 state, precum şi în apele Oceanului Indian.

Vezi și

În paralel, autorităţile din Malaezia şi agenţi ai FBI au luat la bani mărunţi trecutul piloţilor şi al însoţitorilor de zbor. Şi au avut parte de ceva surprize.

La operaţiune participă acum 25 de state. Asigură sprijin logistic şi acces la informaţii altfel confidenţiale despre date înregistrate pe teritoriile lor. Practic, aeronava care avea la bord 239 de persoane e căutată din Oceanul Indian până spre Marea Caspică. Malaezienii cer sprijinul marilor puteri.

Rămân un mister şi motivele pentru care zborul MH 370 şi-a schimbat ruta, iar cineva de la bord a oprit emiţătoarele care comunicau poziţia aparatului. Sunt 4 scenarii posibile.

Prima este deturnarea, a doua este sabotajul, a treia este o problemă de ordin personal, iar a patra, o problemă de ordin psihologic.

Cercetările despre pilot şi copilot au scos la iveală faptul că pilotul, în vârstă de 55 de ani, era un opozant al actualului regim de la Kuala Lumpur. Asta ar contura ipoteza unui act de sabotaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 24 de țări participă la căutarea avionului malaezian