Antena Meniu Search
x

29 de oameni au murit otrăviți în Rusia, după ce au consumat alcool contrafăcut

29 de oameni au murit în Rusia, în ultima săptămână, după ce au consumat alcool contrafăcut. Autoritățile susțin că oamenii au murit otrăviți pentru că au băut licori produse local, care conțineau metanol.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.10.2021, 18:36

26 de oameni au murit otrăviți în Rusia, după ce au consumat alcool contrafăcut
26 de oameni au murit otrăviți în Rusia, după ce au consumat alcool contrafăcut - Profimedia Images

Anchetatorii care cercetează producția și vânzarea băuturilor ilegale au anunțat că nouă persoane au fost reținute în legătură cu decesele din regiunea Orenburg, care se află la aproximativ 1.500 de kilometri sud-est de Moscova.

Oameni otrăviți cu alcool contrafăcut

Ministerul de Interne a declarat că, în acest dosar, au fost confiscate băuturi care conțin alcool din mai multe depozite și magazine din regiune și s-a constatat că multe dintre ele conțineau metanol, care este toxic, scrie Reuters.

Sâmbătă mai devreme, ministrul regional al Sănătății a declarat că s-au înregistrat 54 de cazuri de otrăvire cu alcool în această săptămână, dintre care aproximativ jumătate au fost fatale, potrivit agenției de știri RIA.

Pe acelaşi subiect

Victimele otrăvirii cu alcool au vârste între 36 și 73 de ani

Victimele, atât bărbaţi, cât şi femei, au vârste cuprinse între 36 şi 73 de ani şi provin din mai multe sate din regiunea Orenburg.

Rusia a dispus controale mai stricte asupra producției și vânzării de băuturi alcoolice, după un caz de otrăvire în masă cu alcool contrafăcut în Siberia, în 2016.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » 29 de oameni au murit otrăviți în Rusia, după ce au consumat alcool contrafăcut