Antena Meniu Search
x

298 de morți, ZECE națiuni în DOLIU!

Nicio floare nu va reuşi să aline durerea unor părinţi care-şi vor conduce la groapa copiii. Alături de români, alte zece naţiuni sunt în doliu. O lume întreagă e în şoc!

Vezi și

Nicio floare nu va reuşi să aline durerea unor părinţi care-şi vor conduce la groapa copiii. Alături de români, alte zece naţiuni sunt în doliu. O lume întreagă e în şoc!

Olanda a încremenit în şoc şi rugăciune. 189 de olandezi şi-au pierdut viaţa în tragedia din Ucraina. Steagurile sunt în bernă şi orice sărbătoare a fost anulată.

Plânge şi Malaezia, care şi-a pierdut 44 de oameni. Între ei, 15 membri ai echipajului. Câteva secunde filmate înainte de decolare sunt tot ce-a rămas din ultima lor misiune.

Familii întregi s-au frânt în aceeaşi clipă. Trei fraţi din Australia au murit împreună. Mo, Otis şi Evie zburau spre casă, alături de bunicul lor.

Alţi 23 de australieni şi-au pierdut viaţa. Doi dintre ei erau în doliu, după ce altă cursă blestemată, operată tot de Malaysia Airlines, le răpise deja jumătate din familie, în martie, când a dispărut în Oceanul Indian.

Zborul blestemat de ieri a adus împreună aproape 300 de oameni din zece ţări. Unii zburau spre casă, unde îi aşteptau cei dragi. Alţii mergeau într-o vacanţă mult visată, în Asia. Mulţi se întreptau spre Melbourne, la un congres important, care aduna medici şi cercetători din toată lumea. Printre ei, şi Andrei Anghel. A ales, fără să ştie, o rută fatală.

Gândul unei catastrofe l-a fulgerat pentru câteva clipe pe Cor Pan, un tânăr olandez care a fotografiat avionul înainte de decolare, "în caz că dispare". Exista o şansă la 11 milioane ca presimţirea lui să se împlinească. S-a împlinit, la patru ore şi cinci minute de la decolare, deasupra Ucrainei.

De la sol, un lansator mobil a ţintit cerul. O rachetă Buk s-ar fi întreptat, cu o viteză năucitoare, spre coada avionului Boeing 777. Rupt în două, aparatul a căzut pe pământ.

Cine e vinovat pentru moartea a 298 de oameni rămâne deocamdată un mister. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc, iar o lume întreagă pare să stea pe un butoi cu pulbere.

La loteria morţii, doar câţiva au fost norocoşi. Doi tineri proaspăt căsătoriţi au renunţat în ultima clipă să se urce în avion. Iar o mamă şi-a amânat călătoria, la rugămintea soţului ei. O şansă pe care alţi 298 de oameni n-au primit-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » 298 de morți, ZECE națiuni în DOLIU!