Antena Meniu Search
x

33,50 euro, prețul infectării cu Covid, în Olanda. Tinerii sunt ofertați să se îmbolnăvească voit, ca să obțină certificatul verde

Inspectoratul olandez responsabil pentru sănătatea tinerilor (IGB) le-a cerut acestora să nu se infecteze în mod "deliberat" cu noul coronavirus pentru a putea obţine "certificatul verde", după ce guvernul şi-a anunţat planul de a-i exclude pe cei nevaccinaţi de la obţinerea acestui certificat.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 14:52

33,50 de euro, prețul infectării cu Covid, în Olanda. Tinerii sunt ofertați să se îmbolnăvească voit, ca să obțină certificatul verde - Profimedia

"Este periculos să te infectezi intenţionat cu noul coronavirus. Dacă faci acest lucru te pui în pericol pe tine şi pe ceilalţi (...) Coronavirusul este periculos. Te poţi îmbolnăvi grav", a avertizat IGJ.

Acest avertisment intervine după apariţia unor "organizaţii care propun în mod conştient răspândirea virusului", subliniază Inspectoratul, cu referire la grupuri online care oferă posibilitatea contagierii voluntare pentru cei care vor să fie consideraţi ca "trecuţi prin boală" şi să obţină astfel certificatul verde, care va fi valabil doar pentru această categorie şi pentru cei vaccinaţi, dacă Parlamentul va aproba noul plan al guvernului.

"Mi se pare oribil. Este o palmă pentru oricine s-a angajat să lupte împotriva pandemiei timp de peste un an şi jumătate. Şi, desigur, pentru familiile acelor persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19", a deplâns Marina Eckenhausen, inspectoare generală, relatează EFE.

Potrivit lui Eckenhausen, pentru aceşti tineri riscul este nu doar de a dezvolta o formă gravă de COVID-19, nefiind vaccinaţi, ci şi de a-i contagia pe ceilalţi, astfel încât cei care aleg în mod deliberat să contracteze noul coronavirus pun în pericol sănătatea publică.

Pe acelaşi subiect

Prețul infectării cu coronavirus este de 33,50 de euro

O pagină online oferă de joi tinerilor, pentru suma de 33,50 de euro, un pachet ce include un tub cu lichid pentru a se infecta cu coronavirus şi un test rapid pentru a verifica dacă rezultatul este pozitiv.

IGJ, care s-a declarat surprins de existenţa unei asemenea oferte, investighează deja site-ul pentru a verifica dacă oferă cu adevărat un astfel de pachet care îi pune în pericol pe utilizatori, însă ulterior pagina a fost ştearsă, iar accesul la site nu mai este posibil.

Deşi încă nu a primit sprijinul majorităţii parlamentare, guvernul olandez preconizează să excludă în decurs de două săptămâni persoanele nevaccinate de la obţinerea "certificatului verde", chiar acestea dacă fac dovada unui test negativ, ceea ce le va interzice accesul în baruri, restaurante, la evenimente muzicale, sau în centre comerciale.

Aproximativ 85% din populația adultă a Olandei a fost complet vaccinată împotriva COVID-19

Olanda analizează posibilitatea unei înăspriri a restricţiilor, care i-ar afecta în special pe cei nevaccinaţi, după ce contagierile au atins niveluri record în ultimele zile, cu peste 23.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, în paralel cu o creştere a presiunii asupra spitalelor, potrivit Agerpres. Aproximativ 82,7 % din populaţia de peste 12 ani este vaccinată cu schema completă, iar 86,4 % a fost vaccinată cu cel puţin o doză, deşi campania a intrat în impas: circa 1,8 milioane de locuitori refuză să se vaccineze anti-COVID-19, din motive de suspiciune faţă de noile vaccinuri sau din motive religioase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 33,50 euro, prețul infectării cu Covid, în Olanda. Tinerii sunt ofertați să se îmbolnăvească voit, ca să obțină certificatul verde