Antena Meniu Search
x

Video 34 de ani de la masacrul din piaţa Tiananmen. Peste 500 de oameni au comemorat momentul, au aprins lumânări şi au scandat lozinci anticomuniste

S-au împlinit 34 de ani de la masacrul din piaţa Tiananmen de la Beijing, care a pus capăt, în mod brutal, manifestaţiei studenţilor pentru democraţie în China.

de Redactia Observator

la 05.06.2023, 09:34

Vezi și

Tragicul eveniment a fost comemorat în capitala Taiwanului, unde peste 500 de persoane au aprins lumânări şi au scandat lozinci anticomuniste, în ciuda ploii.

Peste 20 de militanţi au fost arestaţi după ce au încercat să comemoreze, măcar simbolic, victimele represiunii

În trecut, manifestaţii memoriale aveau loc, la această dată, şi la Hong Kong. Dar în ultimii ani au fost interzise, mai întâi din cauza pandemiei, iar apoi ca urmare a noii legi privind securitatea naţională, impuse de conducerea chineză.

Peste 20 de militanţi au fost arestaţi după ce au încercat să comemoreze, măcar simbolic, victimele represiunii. Conducerea din Hong Kong mobilizase 6000 de poliţişti pentru a preveni orice manifestaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » 34 de ani de la masacrul din piaţa Tiananmen. Peste 500 de oameni au comemorat momentul, au aprins lumânări şi au scandat lozinci anticomuniste