Antena Meniu Search
x

45 de minute în medie de acasă la serviciu! Acesta este oraşul cu cel mai INTENS TRAFIC

Manila, capitala Filipinelor, este orașul cu cel mai intens trafic rutier din lume, potrivit Indicelui Global de Satisfacție a Șoferilor - un studiu realizat de Waze, populara aplicație de trafic rutier și navigație

Manila, capitala Filipinelor, este orașul cu cel mai intens trafic rutier din lume, potrivit Indicelui Global de Satisfacție a Șoferilor - un studiu realizat de Waze, populara aplicație de trafic rutier și navigație

Rezultatul studiului a fost publicat după evaluarea experiențelor la volan a 50 de milioane de persoane care utilizează Waze din 32 de țări și 167 zone metropolitane. Studiul se bazează pe șase factori, între care frecvența și intensitatea ambuteiajelor, calitatea drumurilor și a infrastructurilor, siguranța șoferilor bazată pe numărul de accidente, pericole în trafic și climă, precum și a serviciilor precum accesul la benzinării sau facilitatea găsirii unui loc de parcare.

"Manila s-a dovedit orașul cu cel mai mare trafic din lume, deși Rio de Janeiro, Sao Paulo și Jakarta îl urmează îndeaproape", noteză Waze în acest studiu care oferă capitalei Filipinelor un punctaj de 0,4 din maximum 10.

Studiul relevă de asemenea că deplasarea de acasă la locul de muncă a unui locuitor din Manila durează în medie 45.5 minute, ceea ce înseamnă un timp mai mare decât pentru alți locuitori din metropole ca Londra, New York sau Jakarta.

Zona metropolitană Manila, numele său oficial, este formată dintr-un conglomerat de 16 orașe — dintre care Manila este cea mai veche — și un municipiu în care locuiesc circa 12 milioane de persoane, care au la dispoziție un sistem de transport public învechit și precar.

Documentul notează că dacă nu se găsesc soluții pentru traficul din Manila, care s-a înrăutățit considerabil în ultimii ani, în 2030 Filipinele ar putea pierde circa 6 miliarde de pesos pe zi (128 milioane de dolari sau 114 milioane de euro de euro) din cauza emisiilor de gaze, a scăderii productivității, problemelor de sănătate sau consumului de benzină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 45 de minute în medie de acasă la serviciu! Acesta este oraşul cu cel mai INTENS TRAFIC