Antena Meniu Search
x

Egipteni rapusi de gloantele lunetistilor in fata sediului Garzii Republicane

Aproape 500 de egipteni au fost luati la tinta aseara, in fata sediului Garzii Republicane. 51 de oameni au fost rapusi de gloantele lunetistilor, iar peste 400 au fost raniti

Vezi și

Reprezentantii armatei spun ca victimele incercau sa intre cu forta in cladirea armatei. Liderii Fratiei musulmane acuza insa ca oamenii au fost impuscati in timp ce se rugau.

Un lunetist a tras cu sange rece in multimea care se ruga pentru soarta presedintelui decazut, Mohamed Morsi, in fata sediului Garzii Republicane, unde se banuieste ca este tinut fostul lider. Cu toate ca erau tinte-vii pentru lunetistul de pe acoperis, oamenii nu au renuntat la rugaciuni, ci doar s-au dat la o parte pentru a le face loc manifestantilor care scoteau pe brate victimele atinse de gloante.

Nici rugaciunile, nici strigatele oamenilor nu l-au impresionat pe lunetist, care a continuat sa traga asupra multimii. In acest timp, un cameraman a stat in spatele lunetistului si a filmat cum, rand pe rand, oamenii cad rapusi de gloante.

In timp ce Fratia Musulmana sustine ca oamenii au fost atacati in timp ce se rugau, reprezentantii armatei au declarat lunetistul a inceput sa traga cand multimea a incercat sa intre cu forta in cladire. Victimele au fost duse la un spital de campanie. Acolo medicii au pronuntat decesul pentru peste 50 de oameni, iar peste 400 de persoane au fost triate si trimise la alte spitale, in functie de ranile pe care le-au suferit.

Zeci de mii de oameni au protestat in strada toata noaptea pentru eliberarea lui Mohamed Morsi, capturat si inlaturat de la putere in urma cu sase zile de catre armata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Egipteni rapusi de gloantele lunetistilor in fata sediului Garzii Republicane