Mutaţie nouă a virusului gripei aviare. Variaţia a fost descoperită la două persoane infectate
Cercetătorii chinezi au descoperit o nouă mutaţie a virusului H7N9, considerată tulpina cea mai letală dintre cele care provoacă gripa aviară. Variaţia este mai periculoasă pentru păsări decât pentru oameni.
![](https://img.observatornews.ro/0/2017/2/21/200074/148766662601adb4fd.webp?w=430&f=2&v=2)
Cercetătorii chinezi au descoperit o nouă mutaţie a virusului H7N9, considerată tulpina cea mai letală dintre cele care provoacă gripa aviară. Variaţia este mai periculoasă pentru păsări decât pentru oameni.
Această nouă variaţie, descoperită în ianuarie la două persoane infectate cu H7N9 din provincia Cantón (sud), "nu face ca virusul să fie mai infecţios pentru oameni în acest moment", potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din China.
Noua tulpină a fost găsită şi în mostre prelevate de la păsări de curte din această regiune din sudul ţării.
De la începutul anului, autorităţile au informat cu privire la 271 cazuri de persoane infectate cu H7N9, dintre care 88 s-au soldat cu moartea pacientului, cifră care depăşeşte cele 22 de decese produse în cursul anului anterior, potrivit datelor oficiale.
- VIDEO EMOŢIONANT. Cum a reacţionat un om al străzii când a aflat că a primit un job permanent
- Legea de aprobare a OUG 14 şi cea de respingere a OUG 13, adoptate de Camera Deputaţilor
- Oamenii de ştiinţă au dovezi că nucleul planetei îşi schimbă forma: "Este aproape science fiction"
- Cercetătorii au creat asfaltul care acoperă singur gropile
- Ceasul Apocalipsei, mai aproape ca niciodată de "miezul nopţii": suntem la 89 de secunde distanţă de distrugerea...
Printre măsurile introduse pentru a combate propagarea virusului s-au numărat închiderea pieţelor şi abatoarelor de păsări, întărirea inspecţiilor pentru a detecta vânzările ilegale de păsări de curte şi crearea de centre de prevenire şi control al virusului la oameni.
Contagierile cu acest virus, care au loc mai frecvent iarna şi primăvara, se produc de regulă prin intrarea în contact cu păsări vii, mai ales în zonele rurale.
Sursă: Agerpres.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰