Antena Meniu Search
x

Video "A căzut popa, bă!" Momentul în care un preot român cade în mare după ce aruncă crucea de Bobotează

Un preot român a căzut în apele mării Tireniene în timp ce oficia slujba de Bobotează. Ierarhul român făcea parte dintr-un sobor de 5 preoţi care oficiau slujba, iar în momentul în care a aruncat crucea în mare s-a dezechilibrat şi a căzut în mare.

de Redactia Observator

la 07.01.2023, 15:07

"A căzut popa, bă!" Momentul în care un preot român cade în mare după ce aruncă crucea de Bobotează
- Captura Facebook

Incidentul a fost filmat şi postat pe reţelele de socializare de unul dintre enoriaşii care participau la slujbă. Soborul de preoţi a oficiat ceremonia la Torvaianica, în apropiere de Roma, iar printre cei 5 slujitori ai Domnului s-a numărat şi un român. Cei 5 preoţi au urcat pe o platformă, iar ierarhul român a fost cel care a aruncat crucea în mare. Doar că s-a dezechilibrat şi a căzut şi el în mare.

Din fericire, preotul nu a fost rănit şi a ieşit fără probleme din apele reci ale Mării Tireniene, sub privirile comunităţii de români care asista la ceremonie. Tradiţia spune că de Bobotează se sfinţesc toate apele aceasta fiind şi simbolistica din spatele gestului de a arunca o cruce sfinţită în mare. Tot tradiţiile vechi spun că mai mulţi bărbaţi trebuie să se arunce în mare pentru a recupera crucea, iar cel care reuşeşte va avea parte de noroc şi de un an îmbelşugat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "A căzut popa, bă!" Momentul în care un preot român cade în mare după ce aruncă crucea de Bobotează