Antena Meniu Search
x

A explodat numărul deceselor provocate de bacteria "mâncătoare de carne" în Florida, după trecerea Uraganului Ian

Florida se confruntă cu o creștere a cazurilor de boli și decese, cauzate de bacteria mâncătoare de carne, după trecerea uraganul Ian. Vibrio vulnificus este cunoscută sub numele de „mâncătore de carne” deoarece este o afecțiune care determină descompunerea țesutului.

de Maria Dogaru

la 25.10.2022, 22:03

Vibrio vulnificus este o afecțiune care determină descompunerea țesutului
A explodat numărul deceselor provocate de bacteria "mâncătoare de carne" în Florida, după trecerea Uraganului Ian - Profimedia

Oficialii spun că orașul Lee, unde furtuna de categoria a patru a devastat zona pe 28 septembrie, a înregistrat 29 de îmbolnăviri și patru decese din cauza bacteriei. Toate cazurile, cu excepția a două, au fost diagnosticate după uragan. Infecțiile cu Vibrio vulnificus pot fi cauzate după ce bacteriile intră în organism prin rănile deschise. Bacteriile trăiesc în apă caldă sălmastră, precum apele stătătoare, cauzate de inundații, potrivit BBC.

Departamentul de Sănătate din Florida din orașul Lee a observat o creștere anormală a cazurilor de infecții cu Vibrio vulnificus ca urmare a expunerii la apele de inundații și apele stagnante, apărute în urma uraganului Ian”, a declarat luni un purtător de cuvânt al departamentului de sănătate.

Declarația le-a cerut rezidenților „să fie întotdeauna conștienți de potențialele riscuri asociate atunci când expun rănile deschise, tăieturile sau zgârieturile de pe piele la apă caldă, salmastră sau sărată”.

„Deversările de ape uzate, precum cele cauzate de uraganul Ian, pot crește nivelul bacteriilor. Pe măsură ce situația de după furtună evoluează, persoanele ar trebui să ia măsuri de precauție împotriva infecțiilor și bolilor cauzate de Vibrio vulnificus”. Comitatul Collier, chiar la sud de Lee, a înregistrat și trei cazuri confirmate despre care oficialii spun că sunt legate de furtună”, spune declarația.

Pe acelaşi subiect

În Florida, a existat un record de 11 decese atribuite bacteriei în acest an și un total de 65 de cazuri

În Florida, a existat un record de 11 decese confirmate atribuite bacteriei în acest an și un total de 65 de cazuri, conform datelor de sănătate ale statului. Oficialii estimează că aproape jumătate sunt legate de uraganul Ian. În 2021, au fost înregistrate 10 decese și 34 de cazuri în Florida. Șapte decese au fost atribuite bacteriei în 2020.

Vibrio vulnificus este cunoscut sub numele de „mâncător de carne”, deoarece este o afecțiune care determină descompunerea țesutului. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, aproximativ unul din cinci pacienți cu Vibrio vulnificus moare, uneori în doar o zi sau două de la îmbolnăvire. Poate provoca sepsis dacă intră în sânge și, uneori, poate duce la amputații pentru a preveni răspândirea acestuia în alte părți ale corpului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » A explodat numărul deceselor provocate de bacteria "mâncătoare de carne" în Florida, după trecerea Uraganului Ian