Antena Meniu Search
x

Video Dezastru major în Florida, după trecerea uraganului Ian. Trei oameni au murit. Autoritățile cred însă că bilanţul ar putea depăşi câteva sute

Este stare de dezastru major în Florida după trecerea uraganului Ian. Au fost rafale de vânt de peste 240 de km/h, iar valurile au trecut chiar şi de patru metri înălţime. Deşi doar trei decese au fost confirmate, autorităţile cred că bilanţul morţilor ar putea depăşi câteva sute. Mai multe oraşe au ajuns complet sub ape, iar peste două milioane de americani au fost lăsaţi în beznă.

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 15:59

Vezi și

Case rupte din temelii, acoperişuri smulse, străzi transformate în râuri, maşini şi bărci purtate sute de metri de ape. Furia uraganului a fost resimţită în plin de oraşul Naples tradus în română ar fi Napoli, dar s-ar putea produce confuzii , care a fost aproape complet scufundat de ape.

Chiar şi salvatorii au avut nevoie de salvare. Inclusiv clădirea departamentului pentru situaţii de urgenţă a fost inundată, iar pompierii au cerut ajutor. La fel şi zeci de oameni care s-au aventurat afară, în ciuda avertizărilor. Însă încă sunt foarte mulţi dispăruţi.

Carmine Marceno, şerif Lee County: Deşi nu avem un bilanţ confirmat, ştiu, cu siguranţă, că sunt sute de persoane decedate. Sunt mii de oameni care aşteaptă să fie salvaţi.  Problema noastră e că nu putem ajunge la oameni. Va fi un eveniment care va marca pe viaţă femeile şi bărbaţii care intervin.

Peste 2,6 milioane de oameni au rămas fără curent electric

Pe acelaşi subiect

Peste 2,6 milioane de oameni au rămas fără curent electric, iar zborurile au fost anulate pe aeroporturile din Tampa şi Orlando. În Port Charlotte, acoperişul unui spital s-a prăbuşit şi clădirea a fost inundată. În Fort Myers, primul oraş lovit de uragan, a fost decretată stare de asediu după ce au fost raportate furturi din magazine şi locuinţe.

De la uragan de categoria patru a ajuns acum furtună tropicală. Rafalele de vânt depăşesc însă în continuare 100 de km/h, iar valurile la ţărm continuă să aibă peste 2-3 metri înălţime. Ian va face o nouă incursiune în Atlantic înainte de a reveni pe teritoriul american în statele Georgia şi Carolina de Sud.

Ron DeSantis, guvernator Florida: Vom avea parte de una-două zile urâte, foarte urâte. Faceţi tot ce trebuie pentru a rămâne în siguranţă. Dacă vă aflaţi pe traiectoria furtunii, deja sunteţi în pericol. Până acum a fost o furtună puternică, care a provocat multe pagube.

Joe Biden a decretat stare de dezastru major pentru a facilita trimiterea de bani şi ajutoare către zonele afectate. În acelaşi timp, a avertizat companiile din industria gazului şi petrolului să nu folosească tragedia drept scuză pentru creşterea preţurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Dezastru major în Florida, după trecerea uraganului Ian. Trei oameni au murit. Autoritățile cred însă că bilanţul ar putea depăşi câteva sute