Antena Meniu Search
x

Foto "A fi blănos nu e o scuză" Chinezii nu se joacă: au trimis un cățel în carantină, cu mască de protecție, după ce l-au depistat cu COVID

Chinezii relaxează restricțiile, dar nu prea. Un cățel depistat pozitiv cu SARS-CoV-2 a fost plasat în carantină, cu mască de protecție. Patrupedul din Wuhan a făcut COVID alături de alți 39 de oameni. Cu toții au intrat în izolare, de la mic la mare. Între timp, autoritățile de la Beijing iau în calcul să relaxaze măsurile de prevenție, dar nu să renunțe la politica "zero cazuri de COVID", în ciuda protestelor masive din ultimele zile.

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 17:22

cățel pus în carantină în Wuhan, China
"A fi blănos nu e o scuză" Chinezii nu se joacă: un pus un cățel în carantină, cu mască de protecție, după ce l-au depistat cu COVID - Twitter / Manya Koetse

"40 de cazuri de COVID într-o singură comunitate din Wuhan: 39 de oameni și un cățel. După ce proprietarul a fost testat pozitiv, cățelul a reușit să scape și să iasă afară. Personalul medical s-a dus să îl caute, l-a găsit și s-a dovedit că e pozitiv. Deci în carantină, cu mască și toate! A fi blănos nu e o scuză", a scris pe Twitter Manya Koetse, redactor șef al unui site care monitorizează tendințele culturale, sociale și istorice dintr-o Chină în continuă schimbare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chinezii s-au săturat de restricțiile severe și au ieșit în stradă

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' în privinţa restricţiilor, a spus preşedintele chinez Xi Jinping într-o întrevedere avută joi la Beijing cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la aproape o săptămână după izbucnirea în China a protestelor împotriva politicii ''zero COVID'', relatează AFP.

Pe acelaşi subiect

Aceste proteste se explică prin ''saturaţia'' pe care chinezii o manifestă după trei ani de pandemie şi de restricţii severe, i-a mai spus liderul chinez preşedintelui Consiliului European, aceste afirmaţii ale lui Xi Jinping fiind reproduse de un oficial european care s-a exprimat cu condiţia anonimatului.

Charles Michel a efectuat miercuri şi joi o vizită la Beijing, unde a pledat pentru folosirea vaccinurilor anti-COVID-19 în detrimentul măsurilor antiepidemice severe practicate în China în baza politicii ''zero COVID'', transmite Agerpres.

''Răspunsul primit din partea preşedintelui (Xi Jinping) a fost mai degrabă de a explica de ce sunt proteste, de a se plânge că după trei ani de COVID-19 există o problemă pentru că oamenii sunt sătui. Este vorba în principal despre studenţi'' care participă la proteste, a mai afirmat responsabilul european citat.

Încercând să tempereze protestele, autorităţile locale chineze din diferite regiuni şi oraşe au început să relaxeze restricţiile

Vice-premierul Sun Chunlan a cerut miercuri eforturi suplimentare pentru a îmbunătăţi măsurile de prevenire şi control a pandemiei de COVID-19, îndemnând la optimizarea politicilor de testare, tratare şi carantinare pe măsură ce patogenicitatea virusului slăbeşte, potrivit presei de stat chineze, citate de Reuters.

Aceste declaraţii survin în contextul în care oraşele din China adoptă o abordare mai direcţionată pentru a gestiona focarele de infecţie, adaptând cele 20 de noi măsuri decise de guvern în urmă cu aproape trei săptămâni.

"Ţara se confruntă cu o nouă situaţie şi cu noi sarcini în prevenirea şi controlul epidemiei pe măsură ce patogenicitatea virusului Omicron slăbeşte, mai mulţi oameni sunt vaccinaţi şi se acumulează experienţă în limitarea virusului", a declarat Sun Chunlan, potrivit Xinhua.

Sun a spus că guvernul "a pus întotdeauna sănătatea şi siguranţa oamenilor pe primul loc şi a tratat eficient incertitudinile situaţiei generate de COVID-19 cu o strategie consecventă şi măsuri flexibile de combatere a virusului", potrivit presei de stat. Ea a mai spus că ţara trebuie să îmbunătăţească imunizarea întregii populaţii. Guvernul chinez a anunţat recent că va creşte rata de vaccinare pentru bătrâni şi copii, cele mai vulnerabile categorii ale populaţiei.

China adoptă o "abordare mai umană" pentru a combate focarele de COVID

Guangzhou, capitala provinciei Guangdong, unde au avut loc revolte şi tulburări, este în fruntea schimbărilor, relaxând restricţiile şi permiţând, de asemenea, contactelor apropiate ale cazurilor de COVID să fie carantinate acasă, potrivit guvernului şi presei locale.

Oraşele Chongqing şi Dongguan, tot în provincia Guangdong, au anunţat că persoanele care au avut contacte apropiate cu pacienţii infectaţi pot, de asemenea, să stea în carantină acasă.

Un district din oraşul Ordos din regiunea autonomă Mongolia Interioară a oprit joi, temporar, toate testele COVID din cauza temperaturilor scăzute, presa de stat evidenţiind că decizia demonstrează partea "umană" a modului în care autorităţile controlează epidemia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "A fi blănos nu e o scuză" Chinezii nu se joacă: au trimis un cățel în carantină, cu mască de protecție, după ce l-au depistat cu COVID