Antena Meniu Search
x

Mai multe oraşe din China relaxează restricţiile împotriva coronavirusului, după ce protestele au luat amploare în toată ţara

China își atenuează tonul cu privire la severitatea COVID-19 și relaxează unele restricții legate de coronavirus, chiar dacă bilanțul zilnic al cazurilor se apropie de niveluri record, relatează Reuters. Decizia vine ca urmare a celor mai ample proteste din ultimii ani din ţară, în care oamenii au cerut să scape de restricţii şi au manifestat pentru înlăturarea preşedintelui comunist Xi Jinping de la putere. 

de Redactia Observator

la 01.12.2022, 18:51

Mai multe oraşe din China relaxează restricţiile împotriva coronavirusului, după ce protestele au luat amploare în toată ţara
Mai multe oraşe din China relaxează restricţiile împotriva coronavirusului, după ce protestele au luat amploare în toată ţara - Profimedia Images

Câteva orașe din China, deși raportează în continuare noi infecții cu coronavirus, au început să ridice blocajele din anumite districte și vor permite redeschiderea mai multor afaceri.

Autoritățile sanitare care au anunțat relaxarea măsurilor nu au menționat nimic despre protestele de amploare din ţară.

Protestele reprezintă cea mai mare demonstrație de nesupunere civilă din China, de când președintele Xi Jinping a preluat puterea în urmă cu un deceniu și vin pe măsură ce economia este pregătită să intre într-o eră în care nu va mai creşte atât de mult cum s-a întâmplat până acum.

În ciuda numărului de cazuri aproape record, vicepremierul Sun Chunlan, care supraveghează gestionarea măsurilor anti-COVID, a declarat că posibilitatea ca virusul să fie transmis este din ce în ce mai mică, a informat presa de stat.

Pe acelaşi subiect

„Țara se confruntă cu o nouă situație și cu noi sarcini în prevenirea și controlul epidemiei, pe măsură ce patogenitatea virusului Omicron slăbește, mai mulți oameni sunt vaccinați și se acumulează experiență în combaterea virusului”, a spus Sun în comentarii relatate în presa de stat.

Schimbarea restricţiilor din China

La mai puțin de 24 de ore după protestele violente din Guangzhou, autoritățile din cel puțin șapte districte ale Hong Kong, au declarat că ridică blocajele temporare. Într-un district se va permite reluarea cursurilor în școli și vor fi redeschise restaurantele și alte afaceri, inclusiv cinematografele.

O comunitate de mii de oameni din estul Beijingului permite persoanelor infectate cu simptome ușoare să se izoleze acasă, conform noilor reguli emise de comitetul de cartier, potrivit Reuters. 

Este departe de protocoalele de carantină de la începutul anului, când comunități întregi au fost închise, uneori timp de săptămâni, după ce a fost găsit chiar și un singur caz pozitiv.

O altă comunitate din apropiere organizează un sondaj online săptămâna aceasta cu privire la posibilitatea de izolare a cazurilor pozitive acasă, au spus rezidenții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mai multe oraşe din China relaxează restricţiile împotriva coronavirusului, după ce protestele au luat amploare în toată ţara