Antena Meniu Search
x

Video A fost dezvăluită monograma Regelui Charles al III-lea. Cum va arăta cifrul regal

Monograma oficială a regelui Charles al III-lea a fost dezvăluită. Aceasta va apărea pe documentele oficiale, unele uniforme şi pe cutiile poştale.

de Redactia Observator

la 27.09.2022, 15:16

Vezi și

Cifrul prezintă inițiala "C" a Regelui combinată cu litera "R" inițiala de la cuvântul Rex (rege în latină) și cu cifra romană "III", cu o coroană deasupra literelor.

Vor urma și alte schimbări pentru a marca noua domnie a regelui. Banca Angliei spune că noile bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea ar trebui să intre în circulaţie până la jumătatea anului 2024. 

Vor fi produse şi noi monede, care vor apărea în funcție de cererea din partea băncilor și a oficiilor poștale. La acest moment, Monetăria Regală spune că sunt în circulație aproximativ 27 de miliarde de monede din timpul domniei Reginei Elisabeta a II-a. 

Noul monarh a călătorit în Scoția la scurt timp după ce Regina Elisabeta a avut parte de toate onorurile. Perioada de doliu regal a durat încă șapte zile după slujba oficială de înmormântare. Monograma este proprietatea personală a lui Charles. A fost selectată de monarh dintr-o serie de modele pregătite de College of Arms. O versiune scoțiană prezintă coroana scoțiană și a fost aprobată de Lordul Lyon King of Arms, scrie bbc.com.

Procesul va fi unul gradual. În unele cazuri, cifrurile monarhilor anteriori pot fi încă văzute pe clădirile publice și pe mobilierul stradal, în special pe cutiile poștale. Colegiul de arme, care a proiectat cifrurile, a fost fondat în 1484. Este responsabil cu crearea și menținerea registrelor oficiale ale stemelor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » A fost dezvăluită monograma Regelui Charles al III-lea. Cum va arăta cifrul regal