Antena Meniu Search
x

Video ''A fost distractiv, am plecat.'' Exodul celebrităţilor de pe Twitter. Opt vedete care au părăsit platforma de socializare

A început exodul celebrităţilor de pe Twitter. Creatoarea serialului de succes Anatomia lui Grey sau starul R&B Toni Braxton, sunt doar câteva dintre vedetele care au părăsit platforma de socializare, după ce Elon Musk, noul proprietar al platformei, a anunţat că membrii verificaţi vor plăti 8 dolari pe lună pentru conturi. Şi scriitorul Stephen King şi-a exprimat nemulţumirea legată de noile idei ale excentricului miliardar şi a ameninţat că nu va mai folosi aplicaţia.

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 21:18

Profimedia Images Vezi și

În timp ce personaje precum Donald Trump ar putea fi reprimite pe Twitter, alte personaje celebre - de la Stephen King la Toni Braxton - își iau adio de la rețea, după preluarea de către Elon Musk. Elon Musk a promis că va face din eliminarea conturilor false care fac spam una dintre principalele sale priorități după ce a cumpărat Twitter, există un alt exod în creștere la care nu s-a gândit.

Temerile legate de poziția potențial relaxată a fondatorului SpaceX cu privire la moderarea conținutului au determinat o mulțime de utilizatori autentici să se gândească la viitorul lor pe platformă, inclusiv unele dintre personajele celebre.

Opt vedete care au părăsit Twitter

Sky News a întocmit o listă a celebrităților care părăsesc cuibul sau care amenință să o facă:

Pe acelaşi subiect

Stephen King. Autorul american celebru prin romanele sale horror a fost un tweeter constant timp de aproape 9 ani, dar acum spune că va renunța dacă Musk va introduce abonamentul plătit pentru bifa albastră. "20 de dolari pe lună pentru a-mi păstra bifa albastră? Dacă se instituie asta, am dispărut ca Enron."

"Trebuie să plătim cumva facturile!", a răspuns Musk, cel mai bogat om din lume. "Twitter nu se poate baza în întregime pe agenții de publicitate. Ce ziceți de 8 dolari?" De atunci, Musk a confirmat că firma va percepe 8 dolari pe lună pentru abonamentul Twitter Blue.

Toni Braxton. Artista R&B câștigătoare a unui premiu Grammy, Braxton a părăsit deja Twitter, spunându-le celor 2 milioane de urmăritori că a fost "șocată'' de unele dintre "discursurile libere" pe care le-a văzut pe rețea. Braxton a spus: "Discursul de ură sub voalul <libertății de exprimare> este inacceptabil; prin urmare, aleg să nu mai folosesc Twitter, deoarece nu mai este un spațiu sigur pentru mine, pentru fiii mei și pentru alți oameni''.

Sarah Bareilles. O altă câștigătoare a premiului Grammy, Bareilles a părăsit și ea Twitter. "Welp. A fost distractiv pe Twitter. Am plecat", a scris ea. "Ne vedem pe alte platforme, prieteni. Îmi pare rău, dar asta nu e pentru mine."

Eric Idle. Idle, actor, favoritul trupei Monty Python, s-a făcut ecoul îngrijorărilor lui King cu privire la propunerile de plată ale lui Musk. "Sunt sigur că Elon va dori să înceapă să își recupereze banii", a declarat bărbatul de 79 de ani. "Dar dacă mă taxează pentru a vă distra și îl lasă pe monstrul portocaliu să se întoarcă, cred că aș putea refuza". Se presupune că "monstrul portocaliu" este o referire la Donald Trump.

LeBron James. Legenda NBA nu și-a închis contul, dar și-a împărtășit îngrijorarea cu privire la o creștere a utilizării limbajului rasist pe Twitter după preluarea de către Musk. În 29 octombrie, ziua celui mai recent tweet al său, James s-a adresat celor peste 52 de milioane de urmăritori ai săi, spunând: "Nu-l cunosc pe Elon Musk și, sincer, nu-mi pasă cine deține Twitter. Dar dacă acest lucru este adevărat, sper ca el și oamenii lui să ia acest lucru foarte în serios, deoarece este înfricoșător. Atât de mulți oameni al naibii de nepotriviți care spun că discursul de ură este un discurs liber".

Alex Winter. Starul din Bill & Ted și-a blocat deja contul de Twitter și a precizat că nu se va întoarce. Într-o declarație pentru NBC News, el și-a explicat astfel decizia: "Faptul că Elon Musk a preluat Twitter și a transformat-o într-o companie privată cu mai puțină supraveghere a făcut imediat platforma mai deschisă discursurilor de ură, atacurilor țintite și răspândirii dezinformării. Dacă Twitter va redeveni o companie publică condusă de actori raționali, mulți dintre noi ne vom întoarce".

Shonda Rhimes. Creatoarea serialului de succes Grey's Anatomy, care avea aproape 2 milioane de urmăritori, și-a făcut și ea bagajele. "Nu mai stau prin preajmă pentru orice a plănuit Elon", a spus ea. "La revedere".

Josh Gad. Actorul a declarat că "nu este sigur" dacă va mai rămâne mult timp pe Twitter. Comentând "exodul", el a spus: "Libertatea de exprimare este grozavă. Discursul de ură menit să facă rău (fără consecințe) nu este ceea ce am semnat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » ''A fost distractiv, am plecat.'' Exodul celebrităţilor de pe Twitter. Opt vedete care au părăsit platforma de socializare