Antena Meniu Search
x

Video A fost prins rechinul care a mâncat un rus de viu, în Egipt. Resturile tânărului, găsite în stomac. Fiara va fi mumificată

Egiptenii au început procesul de mumificare a rechinului care a devorat un turist rus în vârstă de 24 de ani, săptămâna trecută, în stațiunea Hurghada. Exemplarul va fi expus într-un muzeu.

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 19:25

Conform Daily Mail, care citează canalul arab de știri Al Arabiya, specialiștii de la Institutul de Științe Marine și Rezervațiile Mării Roșii au început luni procesul de îmbălsămare la Hurghada, înainte de a duce rechinul în muzeul instituției.

Surse au dezvăluit presei că autoritățile au reușit să extragă din stomacul rechinului capul, pieptul și brațele victimei, în timp ce pescarii au recuperat din mare și cealaltă jumătate a corpului.

Dr. Mahmoud Dar, profesor la Institutul Național Egiptean de Științe Marine, a mai dezvăluit că rechinul era femelă și că nu a fost găsit nimic altceva in interiorul acestuia.

Bărbat atacat de rechin în stațiunea Hurghada din Egipt, la Marea Roșie

Pe acelaşi subiect

Imagini teribile au fost filmate în staţiunea Hurghada, unde îşi fac vacanţa mii de români în fiecare an. Turiştii aflaţi pe plajă au surprins momentul în care un înotător a fost atacat de un rechin, la doar câteva zeci de metri de mal. Victima nu a supravieţuit. Autorităţile egiptene au interzis sporturile nautice şi accesul în apă până duminica trecută. În aceeaşi regiune, o turistă româncă a fost ucisă de un rechin anul trecut. 

Imaginile par desprinse, parcă, din celebrul "Fălci", filmul de patru Oscaruri al lui Steven Spielberg. Zeci de oameni privesc neputincioşi, de pe mal, cum un înotător se zbate să scape de atacurile furibunde ale unui rechin. Omul strigă disperat după ajutor, în timp ce prădătorul îi dă târcoale şi, în cele din urmă, îl trage la fund.

Un salvamar ajunge prea târziu în zonă. Victima este un tânăr rus de 24 de ani care locuia în Egipt. Prietena lui, care era şi ea în apă, a reuşit să înoate până la mal şi să se salveze. La scurt timp după tragedie, rechinul-tigru ucigaş a fost capturat de pescari.

Anul trecut, două femei au murit atacate de rechin, în Egipt

Rechinii nu sunt o apariţie rară în Marea Roşie, dar evită, în general să se apropie de oameni. Două excepţii au avut loc, însă, chiar anul trecut. O româncă şi o austriacă şi-au pierdut vieţile în aceeaşi zonă.

Alte două incidente mortale au avut loc în 2018 şi în 2015. Din 2010 şi până acum, 6 oameni au fost ucişi, iar alţi şase au fost mutilaţi de rechini în Egipt. Specialiştii spun că nu prădătorii sunt de vină. 

Turismul în Egipt nu pare afectat de incidente. 11.7 milioane de oameni au vizitat anul trecut Egiptul. 15 milioane de turişti sunt aşteptaţi în acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » A fost prins rechinul care a mâncat un rus de viu, în Egipt. Resturile tânărului, găsite în stomac. Fiara va fi mumificată