Antena Meniu Search
x

A început BREXITUL! Premierul Marii Britanii a semnat scrisoarea care declanșează ruperea de UE

Premierul Marii Britanii a semnat scrisoarea care activează articolul 50 al Tratatului de la Lisabona. Scrisoarea, care declanșează BREXITUL, va fi înmânată Președintelui Consiliului European.

Premierul Marii Britanii a semnat scrisoarea care activează articolul 50 al Tratatului de la Lisabona. Scrisoarea, care declanșează BREXITUL, va fi înmânată Președintelui Consiliului European.

Cu o fotografie postată pe conturile oficiale de pe rețelele de socializare, Premierul britanic a anunțat că a semnat scrisoarea care declanșează BREXITUL.

GALERIE FOTO: Premierul Marii Britanii semnează scrisoarea care declanșează BREXITUL

Theresa May și-a dat semnătura la ora 00.00, ora României. BREXITUL va începe oficial în momentul în care scrisoarea va fi predată la Bruxelles, Președintelui Consiliului European, Donald Tusk.

Pe acelaşi subiect

De aici, va începe un proces îndelung de divorț între Marea Britanie și UE care va dura 2 ani.

Scrisoarea va fi înmânată lui Donald Tusk la ora 14.30, ora României, de către ambasadorul britanic la Ununea Europeană, Sir Tim Barrow.

10 minute mai târziu, la ora 14.40, Theresa May e așteptată să țină un discurs în Parlamentul britanic, în care va face un apel către națiune, de a fi unită.

BREXITUL e declanșat ca urmare a referendumului organizat în iunie în Marea Britanie. În cei doi ani de negocieri care urmează între oficialii din regat și cei ai UE, cele două părți vor reglementa noile relații dintre europeni și britanici.

Rezultatele acestor negocieri vor avea un impact direct și asupra celor aproximativ 300 de mii de români aflați în Marea Britanie. După BREXIT, situația lor, la fel ca și a celorlalți europeni, nu e foarte clară. Marea Britanie, prin legile proprii, dar și prin reglementările pe care le va stabili cu UE, urmează să clarifice statutul europenilor aflați pe teritoriul său.

Sunteți preocupați de Brexit?

CITEȘTE ȘI: CUTREMUR în economia Marii Britanii după declanşarea Brexit: Cum vor fi AFECTAŢI românii

CITEȘTE ȘI: Parlamentul Scoţiei a votat în favoarea unui NOU REFERENDUM PENTRU INDEPENDENŢĂ!

CITEȘTE ȘI: VEŞTI PROASTE din Marea Britanie! Noi OBLIGAŢII pentru europeni, dacă vor să rămână în Regat, după BREXIT

CITEȘTE ȘI: Guvernul britanic vrea să taie alocaţiile pentru copiii străinilor care vor veni în regat începând de miercuri. Ce se va întâmpla cu europenii aflaţi deja în Marea Britanie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » A început BREXITUL! Premierul Marii Britanii a semnat scrisoarea care declanșează ruperea de UE