Antena Meniu Search
x

A inceput Ramadanul

E sarbatoare in lumea islamica. Vreme de o luna, un miliard de musulmani din intreaga lume trebuie sa treaca printr-un ritual de purificare. Ca sa le fie mai usor sa faca asta, multi au pornit in pelerinaj spre Ierusalim

Vezi și

Sute de mii pelerini musulmani au calatorit mii de kilometri ca sa sarbatoreasca Ramadanului in Orasul Sfant. "Am venit din America pentru a participa la luna sfanta, Ramadanul. Atmosfera este religioasa, slava Domnului", explica un pelerin.

In Cisiordania dezbinata de conflicte inter-etnice, credinciosii s-au rugat pentru pace. Geamiile si moscheile vor fi deschise in fiecare noapte, in timpul acestei sarbatori. "Slava Domnului, Ramadanul este luna faptelor de bine si a sfinteniei. Speram ca Domnul ne va uni, daca va dori asta".

Si in Fasia Gaza, musulmanii au sarbatorit inceperea Ramadanului in moschei, dar si pe strazi. Copiii au aprins artificii pana tarziu in noapte. "Am venit la aceasta moschee pentru rugaciunile de seara, Taraweeh. Avem speranta ca Allah va accepta rugaciunile noastre si alte fratilor nostri musulmani".

In timpul Ramadanului, musulmanii se trezesc inainte de rasaritul soarelui si tin post negru pana la apus. Potrivit traditiei, credinciosii nu trebuie sa minta, sa jigneasca sau sa blesteme in aceasta perioada, fapt pentru care rebelii au cerut armistitiu in Siria pentru a nu cadea in pacat. Timp de 30 de zile, cat dureaza Ramadanul, musulmanii se roaga de sase ori, cu o data mai mult decat intr-o zi normala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » A inceput Ramadanul