Antena Meniu Search
x

A început Ramadanul, cea mai importantă sărbătoare a credincioşilor islamici

Aproape o pătrime din locuitorii de pe glob au sărbătorit intrarea în Ramadan, luna sfântă a musulmanilor.

Vezi și

 Aproape o pătrime din locuitorii de pe glob au sărbătorit intrarea în Ramadan, luna sfântă a musulmanilor. Timp de o lună, credincioşii islamici vor ţine post negru din zori de zi până după apusul soarelui, în cadrul unui ritual străvechi de purificare.

Milioane de musulmani din Indonezia au marcat începutul Ramadanului. Moscheile au devenit neîncăpătoare, iar credincioşii au ascultat rugăciunea într-o atmosferă solemnă.

Luna pocăinţei şi sacrificiului a fost întunecată de atacurile israeliene ce au lovit Fâşia Gaza. Cel puţin doi oameni au murit şi alţi câţiva zeci au fost răniţi în cele 12 raiduri aeriene ale israelienilor.

Cea mai importantă sărbătoare a musulmanilor a fost umbrită şi în Cisiordania. Momentul de înaltă religiozitate este perturbat de operaţiunile militare din zonă. Oraşul Sfânt a fost atracţia principală a credincioşilor ce sărbătoresc Ramadanul.

Mii de oameni au rostit rugăciuni la Moscheea Al-Aqsa, unde, se spune, că profetul Mahomed a urcat spre cer pentru a vorbi cu Allah. În următoarele 30 de zile, musulmanii se vor abţine de la mâncare, băutură, fumat şi relaţii sexuale în cadrul ritualului străvechi de purificare şi autocontrol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » A început Ramadanul, cea mai importantă sărbătoare a credincioşilor islamici