Antena Meniu Search
x

A inceput unul dintre cele mai vesele carnavaluri din Germania

Nebunia a pus stăpânire pe oraşul german Köln, unde a început carnavalul, unul din cele mai vesele din Germania. Timp de o săptămână, localnicii îşi pun costume extravagante, cântă şi dansează pe străzi şi îşi întreţin buna dispoziţie cu cât mai multă bere.

Vezi și

 Una din tradiţiile carnavalului de la Köln este ca petrecerea să înceapă fix la ora 11 şi 11 minute. Din acel moment, orchestrele deja instalate pe străzi îşi încep concertele iar veselia nu mai cunoaşte aproape nicio limită.

În Germania, carnavalul este celebrat mai ales în regiunile cu majoritate catolică, din vest şi sud. Köln este considerat unul din "bastioanele" acestei tradiţii, alături de Dusseldorf şi Mainz.

Unul din elementele distinctive ale carnavalului de aici este deviza "Alaaf", pe care mulţimea o scandează, de fiecare dată, cu entuziasm, deşi nimeni nu prea ştie ce înseamnă.

Unii spun că forma originală a devizei era "Köllen all aff", ceea ce, în dialectul local, ar însemna "Köln mai presus de tot".

Fie că e adevărat sau nu, localnicii sunt mândri de carnavalul lor. Persoane cât se poate de serioase în restul timpului se remarcă, acum, prin costume sau măcar peruci trăznite şi viu colorate.

O altă tradiţie locală este elegantul pahar de 200 de mililitri "Kölsch", pentru bere, consumată, totuşi, cu moderaţie. Carnavalul ajunge la punctul culminant luni, în "ziua trandafirilor", dar muzica, dansul şi petrecerea continuă până miercuri, când începe postul Paştelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » A inceput unul dintre cele mai vesele carnavaluri din Germania