Antena Meniu Search
x

A jucat Pokemon Go într-o BISERICĂ şi acum riscă ŞAPTE ANI DE ÎNCHISOARE! (VIDEO)

Luni a început procesul unui blogger rus, Ruslan Sokolovski, acuzat de incitare la ură religioasă după ce a jucat "Pokemon Go" într-o biserică. 

Luni a început procesul unui blogger rus, Ruslan Sokolovski, acuzat de incitare la ură religioasă după ce a jucat "Pokemon Go" într-o biserică. 

Ruslan Sokolovski se află în detenţie preventivă din octombrie, când un tribunal a revenit asupra măsurii iniţiale a arestului la domiciliu.

Anchetatorii l-au acuzat pe bloggerul video, în vârstă de 22 de ani, de incitare la ură religioasă şi de insultare a sentimentelor credincioşilor.

Pe acelaşi subiect

Ateu declarat și enervat de o emisiune televizată care arăta că este riscant din punct de vedere juridic să joci Pokémon Go într-o biserică, el a decis să facă acest lucru în catedrala din Ekaterinburg, construită pe locul execuției, în 1918, a ultimului țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, și al familiei sale.

Tânărul s-a filmat prinzând mai multe creaturi virtuale în timpul unei slujbe, iar în videoclipul pe care l-a realizat pe fundal se aude o falsă rugăciune punctată de blesteme. El a ieșit apoi din biserică și a afirmat că regretă că n-a putut să-l prindă pe "Pokemonul cel mai rar dintre toți: Iisus".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Postat la 11 august pe YouTube, videoclipul a fost vizionat de peste 1,6 milioane de ori.

Biserica ortodoxă rusă l-a acuzat pe blogger de blasfemie.

Sub aceeaşi acuzaţie, două membre ale trupei punk Pussy Riot au fost condamnate, în 2012, la doi ani de închisoare.

Tânărul riscă şapte ani şi jumătate de închisoare în cazul în care va fi găsit vinovat.

"Nu le-am cerut oamenilor să-mi privească videoclipurile", a declarat tânărul într-o pauză a procesului. "Cine este Biserica ortodoxă pentru ca eu să mă căiesc în fața ei?", a adăugat el, potrivit media ruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » A jucat Pokemon Go într-o BISERICĂ şi acum riscă ŞAPTE ANI DE ÎNCHISOARE! (VIDEO)