Antena Meniu Search
x

A murit Lemmy, solistul legendarei trupe Motorhead

Lumea rockului este în doliu după moartea neaşteptată a lui Lemmy, solistul legendarei trupe Motorhead. Cu doar două zile înainte, el aflase că suferă de o formă de cancer deosebit de agresivă.

Vezi și

 Lumea rockului este în doliu după moartea neaşteptată a lui Lemmy, solistul legendarei trupe Motorhead. Cu doar două zile înainte, el aflase că suferă de o formă de cancer deosebit de agresivă. Colegii săi din formaţie le-au cerut fanilor să-l omagieze pe Lemmy cântându-i muzica aşa cum îi plăcea: cât mai tare cu putinţă.

Lemmy Kilmister era singurul membru fondator rămas, permanent, în componenţa trupei Motorhead, de la întemeierea acesteia, în 1975. Deşi muzicianul respingea, personal, eticheta "heavy metal", stilul său a influenţat numeroase formaţii de acest profil, ca Metallica sau Foo Fighters. Cel mai cunoscut hit Motorhead, "Ace of Spades" din 1980, a intrat în istoria rockului alături de alte melodii ale grupului.

De la întemeierea sa, trupa a vândut peste 30 de milioane de albume. Dar Lemmy obişnuia să spună că a câştigat mai mulţi bani cu o melodie compusă pentru Ozzy Osbourne decât cu întregul catalog Motorhead. Spre deosebire de majoritatea colegilor săi, artistul nu trăia în lux: el locuia, din 1980, în acelaşi apartament de două camere din Los Angeles, aproape de barul său preferat, unde îi plăcea să întâlnească alţi muzicieni.

Lemmy spunea că, pentru el, stilul de viaţă este la fel de important ca şi muzica. Nu ascundea că, în tinereţe, consumase droguri şi se bucurase de toate plăcerile vieţii. La 70 de ani, chiar dacă sănătatea îi făcea probleme, el era încă o prezenţă remarcată pe scenă şi la festivalurile de rock. Împreună cu actualii săi colegi din Motorhead, programase un turneu în Marea Britanie şi Franţa la începutul anului viitor. Soarta a hotărât, însă, altfel.

Un anunţ surprinzător, făcut în această dimineaţă, a îndoliat lumea rockului - Lemmy, solistul legendarei trupe Motorhead, a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani. Devenit faimos cu melodia Ace of Spades, cântăreţul a murit în locuinţa sa din Los Angeles. Cu doar două zile înainte, medicii americani i-au spus că are cancer, într-o formă agresivă. Pe Internet i-au adus omagii celebrităţi din lumea rockului, precum Ozzy Osborne, Bryan May, membrii trupelor Metallica şi Foo Fighters. Lemmy şi cei doi colegi din Motorhead au lansat în cariera lor 22 de albume

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » A murit Lemmy, solistul legendarei trupe Motorhead