Antena Meniu Search
x

A murit mama premierului britanic Boris Johnson, descrisă de fiul ei ca fiind "autoritatea supremă" a familiei

Mama prim-ministrului britanic Boris Johnson, Charlotte Johnson Wahl, a murit în Londra, la vârsta de 79 de ani. Pictor profesionist, ea fusese descrisă de fiul ei drept „autoritatea supremă” a familiei sale.

de Redactia Observator

la 15.09.2021, 07:27

prim-ministrul din UK, Boris Johnson
Premierul britanic Boris Johnson - Profimedia Images

Cu ocazia primului discurs al lui Johnson în calitate de prim-ministru, adresându-se delegaţilor Partidului Conservator la sfârşitul anului 2019, Johnson a descris-o pe mama sa ca fiind cea care îl învăţase să creadă în egalitatea dintre oameni, precizând că, la referendumul din 2016, femeia a votat în favoarea Brexitului. Fiică a avocatului Sir James Fawcett, preşedintele Comisiei Europene pentru Drepturile Omului în anii 1970, Charlotte Johnson Wahl a studiat la Universitatea din Oxford, dar şi-a întrerupt studiile pentru a merge în America cu Stanley Johnson, căsătorindu-se în 1963. Mai târziu, s-a întors pentru a-și finaliza studiile şi a devenit primul student căsătorit care a absolvit colegiul Lady Margaret Hall.

Diagnosticată cu Parkinson la doar 40 de ani

Boris, născut în 1964, a fost primul dintre cei 4 copii. Charlotte, care între timp divorţase de soţul ei, a avut 13 nepoţi. „Am fost logodită cu un anume Wynford Hicks, extraordinar de frumos, dar destul de plictisitor”, a declarat ea pentru revista Tatler, în 2015. Pictor profesionist, ea s-a oprit în principal asupra portretelor. În carieră, a realizat peste 2.000. În anul 1982, la vârsta de 40 de ani, a fost diagnosticată cu boala Parkinson, dar a continuat să ducă o viaţă normală. „Încerc să pictez în fiecare zi dacă pot, chiar dacă trebuie să merg la spital des. O pot face totuşi, chiar dacă braţul meu face brusc mişcări total neintenţionate, făcându-mă să izbucnesc în lacrimi", a spus ea, într-un interviu pentru Telegraph, în 2008.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » A murit mama premierului britanic Boris Johnson, descrisă de fiul ei ca fiind "autoritatea supremă" a familiei