Antena Meniu Search
x

"A sfârșit sub dărâmături! Cu ce sunt copiii de vină?". O gimnastă de doar 11 ani, ucisă în Mariupol

Invazia rusă continuă să ucidă oameni nevinovați. O altă victimă a războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina este gimnasta Katerina Dyachenko, o copilă de doar 11 ani. Fata a murit în urma unui bombardament al rușilor în Mariupol. Un obuz a lovit casa în care locuia copila, clădirea s-a prăbușit, iar micuța a fost prinsă sub dărâmături.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.03.2022, 14:08

Anunțul trist a fost făcut pe Instagram de Anastasia Mișchanenkova, antrenoarea Katerinei.

"Eleva mea a murit la Mariupol. Aruncați o privire la această fată talentată. Trebuia să cucerească arenele sportive și să ofere un zâmbet lumii, dar a murit sub dărâmături. Cu ce sunt copiii de vină? Cred că există un loc în Iad pentru toți cei implicați în aceste atrocități. Și cât mai curând posibil", a scris femeia pe Instagram, publicând și o fotografie cu micuța gimnastă.

Zelenski: Aproximativ 100.000 de persoane sunt încă blocate în "iadul" de la Mariupol

Mariupol a fost una dintre principalele ținte ale agresorului încă de la începutul invaziei ruse. Președintele Volodimir Zelenski susține că aproximativ un sfert din populație - sau 100.000 de persoane - sunt încă blocate în "condiții inumane".

Pe acelaşi subiect

Potrivit BBC News, de săptămâni întregi, orașul este bombardat aproape fără discriminare. Un raport al Human Rights Watch publicat luni a descris orașul ca fiind un "peisaj infernal înghețat, plin de cadavre și clădiri distruse". Zelenski a descris oroarea îndurată de locuitorii orașului în discursul său de la miezul nopții: "Fără mâncare. Fără apă. Fără medicamente. Sub bombardamente constante, sub bombardamente constante".

Noi imagini din satelit ale firmei Maxar Technologies arată amploarea pagubelor din ultima zi.

De asemenea, Zelenski a declarat că oficialii ucraineni și aliații fac tot posibilul pentru a aduce ajutoare în oraș și pentru a evacua mai mulți civili, a spus el. Marți, aproximativ 7.000 de persoane au reușit să scape din oraș. Dar cei care au fugit au fost atacați și de-a lungul coridoarelor umanitare negociate, a spus președintele. Marți, un convoi umanitar a fost capturat de trupele rusești, a afirmat el, precizând că au fost luați prizonieri lucrători ai serviciilor de urgență de stat și șoferi de autobuz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » "A sfârșit sub dărâmături! Cu ce sunt copiii de vină?". O gimnastă de doar 11 ani, ucisă în Mariupol