Antena Meniu Search
x

Galerie foto Noi imagini din satelit arată dezastrul din orașele ucrainene, după bombardamentele rușilor. Mariupol, "redus la cenușă"

Dezastru lăsat în urmă de atacurile rușilor în Ucraina. Armata lui Vladimir Putin bombardează fără milă, de 27 de zile, oraşe întregi fiind prefăcute în praf şi cenuşă. Au fost devastate zone rezidenţiale și mulți oameni nevinovați au fost uciși. Ieri, compania Maxar Technologies a publicat noi imagini din satelit cu distrugerile din Irpin, Mariupol și Cernihiv.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.03.2022, 09:31

Compania americană Maxar Technologies a publicat noi imagini din satelit cu distrugerile provocate de armata rusă în orașele ucrainene Irpin, Mariupol și Cernihiv.

Fotografiile lansate de Maxar datează din 21 martie.

Sunt vizibile două incendii în Irpin, regiunea Kiev, lângă clădiri administrative și rezidențiale. O altă imagine arată o creștere a nivelului apei în râul Irpin.

În Mariupol se pot vedea echipamentul militar și pozițiile artileriei ruse. Incendiile fac ravagii și în zonele rezidențiale ale orașului. De asemena, bombardele rusești au făcut ravagii și în Cernihiv.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Orașul Mariupol, "redus la cenușă"

Oraşul portuar Mariupol, situat la Marea Neagră, care înainte de invazie avea peste 446.000 de locuitori, este în prezent asediat şi se află în fază de dezastru. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat luni că orașul este „redus la cenușă” de agresiunea militară a Rusiei, dar a adăugat că orașul va „supraviețui”, transmite CNN.

Mariupol a fost atacat aproape constant de forțele rusești de la începutul lunii martie, imaginile din satelit arătând distrugeri semnificative ale zonelor rezidențiale. Șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat luni că „ceea ce se întâmplă la Mariupol este o crimă de război masivă”. În discursul său, Zelenski i-a îndemnat din nou pe ucraineni să „facă tot ce pot pentru a ne apăra țara, pentru a ne salva poporul”.

Deputatul ucrainean Yaroslav Zhelezniak a descris situația din Mariupol ca fiind "iadul pe pământ".

Aproximativ 300.000 de locuitori sunt blocați în adăposturi și subsoluri, fără electricitate, apă curentă sau încălzire. Și pe măsură ce hrana și proviziile medicale se epuizează, criza s-ar putea agrava, oamenii fiind flămânzi şi slăbiţi, iar bolile se pot răspândi.

Parlamentul ucrainean afirmă că 117 copii au fost uciși în războiul declanșat de Rusia

Parlamentul ucrainean a furnizat marți dimineață o estimare a numărului de copii care, în opinia sa, au fost uciși de la începutul războiului cu Rusia, la 24 februarie. Rada Supremă susține că 117 copii au murit și 155 au fost răniți până la 22 martie.

Cel mai mare număr de victime a fost înregistrat în Kiev, în orașul Harkov din nord-estul țării și în Cernihiv, în nord. Tot marți, Organizația Națiunilor Unite a estimat că, de la începutul războiului cu Rusia, în Ucraina au fost înregistrate 2.421 de victime civile, dintre care 925 de morți.

Conform UNHumanRightsUkraine, 75 de copii au fost uciși, iar 99 au fost răniți. ONU admite că este posibil ca numerele reale să fie mult mai mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Noi imagini din satelit arată dezastrul din orașele ucrainene, după bombardamentele rușilor. Mariupol, "redus la cenușă"