Antena Meniu Search
x

A trăit timp de 9 ani, ILEGAL, în casa unor italieni şi a ajuns pe mâna autorităţilor, suspectat că ar plănui un ATAC TERORIST

Un marocan în vârstă de 29 de ani, suspectat că pregătea un atac terorist în Italia şi care trăia izolat, de nouă ani, la o familie italiană, a fost arestat la Torino, relatează AFP, citat de News.ro

Sursă foto: News.ro

Un marocan în vârstă de 29 de ani, suspectat că pregătea un atac terorist în Italia şi care trăia izolat, de nouă ani, la o familie italiană, a fost arestat la Torino, relatează AFP, citat de News.ro

Mouner El Aoual se află ilegal în Italia din 2008 şi a fost plasat sub supraveghere în urmă cu un an, din cauza unor mesaje în care îndeamnă la jihadism pe care le-a postat pe reţele de socializare.

Prezentat drept un ”lup singuratic”, el era considerat ”imprevizibil” şi ”periculos” de către poliţia italiană, alertată de asemenea de către poliţia federală americană (FBI).

El a fost arestat luni sub acuzaţiile de asociere de răufăctori cu scopul comiterii unor acţiuni teroriste internaţionale, incitare la infracţionalitate şi apologia crimei.

Suspectul era foarte activ pe mesageria unei reţele de socializare criptate, ”Zello”, pe care se identifica sub un pseudonom care înseamnă ”fiul Statului” Islamic şi pe care era administratorul unui ”chat” intitulat ”Statul califatului islamic”.

Tânărul spunea că a jurat credinţă liderului Statului Islamic Abu Bark al-Baghdadi.

El difuza, de asemenea, informaţii Amaq, organul de propagandă al organizaţiei jihadiste, care prezentau comportamentul recomandat în ţări occidentale cu scopul de a deveni un combatant străin ”invizibil” şi a comite atentate împotriva ”necredincioşilor” cu arme albe sau bombe.

Bărbatul folosea telefoane în numele altor persoane, inclusiv ale familiei care-l găzduia de nouă ani - o mamă şi fiul ei - şi care nu bănuia nimic.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » A trăit timp de 9 ani, ILEGAL, în casa unor italieni şi a ajuns pe mâna autorităţilor, suspectat că ar plănui un ATAC TERORIST