Antena Meniu Search
x

Accident bizar în Rusia. Trei militari au murit după ce s-au catapultat accidental dintr-un bombardier aflat la sol

Trei militari ruși au fost catapultați accidental dintr-un bombardier strategic, Tu-22M3. Incidentul, soldat cu moartea celor trei, s-a produs la sol, marţi, pe un aeroport din centrul Rusiei.

de Redactia Observator

la 23.03.2021, 16:23

Accident bizar în Rusia. Trei militari au murit după ce s-au catapultat accidental dintr-un bombardier aflat la sol
- Profimedia

Trei militari ruși au fost uciși după ce sistemul de catapultare a unui avion bombardier Tu-22M3 s-a defectat în timpul pregătirilor de zbor în afara orașului Kaluga, vest-rus, au declarat surse din armată, citate de TASS. Accidentul s-a produs la sol. Sistemul de catapultare al aeronavei militare a fost activat în timpul pregătirilor înainte de zbor, lansând pur și simplu în aer piloții iar parașutele nu s-au putut deschide din cauza altitudinii mici.

"Altitudinea a fost prea mică pentru ca parașutele să funcționeze și cei trei membri ai echipajului s-au ales cu răni fatale când au aterizat", a declarat ministerul rus al Apărării într-un comunicat. Avioanele de acest tip au de obicei patru membri ai echipajului la bord.

Tupolev-22M3 este o variantă modernă a celebrului bombardier strategic din era sovietică, aflat în funcțiune din anii 1970. Aeronava a fost modernizată în mod repetat în ultimii ani. Autorităţile militare încearcă să afle cauzele activării sistemului de catapultare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Accident bizar în Rusia. Trei militari au murit după ce s-au catapultat accidental dintr-un bombardier aflat la sol