Antena Meniu Search
x

Acordul Israel-Hamas, greu de pus în practică. Începutul armistiţiului, amânat din cauza unor neînţelegeri despre listele de ostatici

Război Israel - Hamas. Armistiţiul dintre Israel şi Gaza, cât şi eliberarea ostaticilor ţinuţi de Hamas, au fost amânate, din cauza discuţiilor "de ultimă oră" privind "numele ostaticilor israelieni şi modalităţile predării lor" către o terţă parte, a declarat un responsabil palestinian pentru AFP, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 10:35

Acordul Israel-Hamas greu de pus în practică. Începutul armistiţiului, amânat din cauza unor neînţelegeri despre listele de ostatici
Acordul Israel-Hamas greu de pus în practică. Începutul armistiţiului, amânat din cauza unor neînţelegeri despre listele de ostatici - Profimedia

"Hamas va elibera zece ostatici femei şi copii şi, în acelaşi timp, 30 de deţinuţi palestinieni vor fi eliberaţi şi acordul va continua astfel", pe fondul opririi luptelor pe întreg teritoriul Fâşiei Gaza şi al unui survol limitat al avioanelor israeliene în nord, a mai spus el.

Ora de începere a armistiţiului va fi anunţată astăzi

"Qatarul, în coordonare cu egiptenii şi americanii, ar urma să anunţe în orele următoare, astăzi, ora la care va începe armistiţiul", a precizat responsabilul citat.

Deja, a precizat acesta "a avut loc (miercuri) un schimb de liste cu numele prizonierilor din cele două tabere prin intermediul mediatorilor din Qatar şi Egipt".

Pe acelaşi subiect

De ce se amână eliberarea ostaticilor ţinuţi de Hamas

"Întârzierea se explică prin detalii de ultimă oră privind numele ostaticilor israelieni şi modalităţile de predare", a explicat responsabilul palestinian.

Mai întâi s-a propus "ca ei să fie predaţi Crucii Roşii pentru a-i transporta în Egipt", înainte de a fi încredinţaţi "părţii israeliene", a declarat acest responsabil apropiat de negocieri.

"Apoi s-a propus să aibă loc mai întâi o vizită medicală a cadrelor Crucii Roşii pentru a se asigura de starea de sănătate bună a ostaticilor", după care o vizită a Crucii Roşii la ceilalţi ostatici civili, a adăugat el.

"Hamas este gata să se plieze pe toate mecanismele decise. Va aplica ce se va alege", a dat el asigurări.

"Mediatorii din Qatar, egipteni şi americani vor veghea la aplicarea acestui acord şi vor observa dacă există încălcări. Ei sunt garanţii aplicării acordului de armistiţiu", a adăugat el.

Qatarul a anunţat joi că negocierile continuă "de manieră pozitivă" şi că acordul privind armistiţiul "va fi aplicat în orele care urmează".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Acordul Israel-Hamas, greu de pus în practică. Începutul armistiţiului, amânat din cauza unor neînţelegeri despre listele de ostatici