Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Actorul Alan Arkin, premiat pentru rolul din "Little Miss Sunshine", a murit la vârsta de 89 de ani

Actorul Alan Arkin, cunoscut pentru rolurile din "Little Miss Sunshine" sau "The Kominsky Method", a murit la vârsta de 89 de ani, transmite revista People.

De Redactia Observator la 30.06.2023, 17:17
actorul Alan Arkin
Actorul Alan Arkin, premiat pentru rolul din "Little Miss Sunshine", a murit la vârsta de 89 de ani - Profimedia Images (arhivă)

Moartea sa a fost confirmată de către fiii săi, Adam, Matthew și Anthony, care au dat împreună o declarație în numele familiei: "Tatăl nostru a fost o forță a naturii cu un talent unic, atât ca artist, cât și ca bărbat. Un soț, un tată iubitor, bunic și străbunic, el a fost adorat și ne va lipsi mult".

Alan Arkin, rol memorabil în "Little Miss Sunshine"

Cel mai recent, Arkin a jucat în "The Kominsky Method" pentru Netflix alături de Michael Douglas, câștigând nominalizări la Emmy în 2019 și 2020 și nominalizări la Globul de Aur și Screen Actors Guild în 2020 și 2021. În "Little Miss Sunshine" (2006), Arkin l-a jucat pe Edwin Hoover, bunicul unei familii disfuncționale. Rolul său, care a durat doar 14 minute de ecran, i-a adus un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Prestația memorabilă a lui Arkin în drama politică Argo, regizată de Ben Affleck în 2012, i-a adus a patra nominalizare la Oscar. El l-a interpretat pe veteranul producător Lester Siegel, al cărui simț al umorului ascuțit a cucerit publicul.

Fiul său, Adam Arkin, în vârstă de 66 de ani, este, de asemenea, un actor și regizor cunoscut, care a jucat în producții TV precum Chicago Hope, 8 Simple Rules și Sons of Anarchy. Alan Arkin s-a născut în Brooklyn, New York, pe 26 martie 1934.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Actorul Alan Arkin, premiat pentru rolul din "Little Miss Sunshine", a murit la vârsta de 89 de ani