Antena Meniu Search
x

Actorul Bill Cosby a fost eliberat din închisoare, după ce magistrații i-au anulat condamnarea pentru agresiune sexuală

Curtea Supremă din Pennsylvania a anulat miercuri condamnarea actorului american Bill Cosby pentru agresiune sexuală, pronunţată acum aproape trei ani. În detenţie de atunci, actorul a fost eliberat, potrivit Variety.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.06.2021, 22:38

Actorul Bill Cosby a fost eliberat din închisoare
Actorul Bill Cosby a fost eliberat din închisoare, după ce magistrații i-au anulat condamnarea pentru agresiune sexuală - Profimedia Images

"Condamnările şi pedepsele date lui Bill Cosby sunt anulate şi el trebuie eliberat", a scris înalta jurisdicţie la finalul motivării de 79 de pagini. Actorul în vârstă de 83 de ani, creator şi star al serialului "The Cosby Show" în anii 1980, a fost condamnat în septembrie 2018 la închisoare pentru că a drogat-o şi agresat-o sexual pe Andrea Constand, o fostă prietenă şi administrator la Temple University pe care a invitat-o la domiciliul său în 2004. El a fost reţinut şi pedeapsa a fost confirmată în apel anul următor. 

În decizia sa, Curtea Supremă aminteşte că primul procuror care s-a ocupat de caz a decis să nu-l urmărească penal, determinându-l să depună mărturie într-o procedură în civil intentată de reclamantă.

Însă această mărturie a fost folosită împotriva sa în timpul procesului, când un nou procuror a decis relansarea cazului ani mai târziu, notează magistraţii.

Bill Cosby, prima celebritate condamnată în era "#MeToo"

Pe acelaşi subiect

Condamnarea lui Bill Cosby a fost considerată drept prima din era #MeToo şi o victorie în lupta contra violenţelor sexuale la care au fost supuse femeile, scrie news.ro.

Născut pe 12 iulie 1937, în Philadelphia, William Henry Cosby Jr. a primit o bursă sportivă la Temple University şi a început să facă stand-up comedy. A apărut în mai multe spectacole de varietăţi, iar în 1965 s-a făcut remarcat în serialul „I Spy”.

În perioada 1984 - 1992, în „The Cosby Show", a jucat rolul ginecologului Cliff Huxtable, amuzant tată de familie, căsătorit cu o avocată.

Serialul NBC a avut un succes incredibil, devenind cel mai popular show de televiziune din istorie, iar Cosby o figură majoră în cultura pop americană a celei de-a doua jumătăţi a secolului 20.

Cosby a scris numeroase cărţi şi a fost, timp de mai multe decenii, membru în consiliul de administraţie al Universităţii Temple, până când a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Stiri externe » Actorul Bill Cosby a fost eliberat din închisoare, după ce magistrații i-au anulat condamnarea pentru agresiune sexuală