Antena Meniu Search
x

Video Actorul german Hardy Krüger a murit la vârsta de 93 de ani în California

Hardy Krüger, actorul german care a jucat rolul principal în circa 75 de filme de-a lungul carierei sale, a murit la vârsta de 93 de ani în California, a anunţat joi agenţia cu care colabora.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 15:05

Actorul german Hardy Krüger a murit la vârsta de 93 de ani în California
Actorul german Hardy Krüger a murit la vârsta de 93 de ani în California - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Actorul a decedat pe neaşteptate în Palm Springs, a precizat într-un comunicat agenţia din Hamburg cu care actorul colabora. 

"Căldura sa sufletească, bucuria sa de a trăi şi simţul său de neclintit al dreptăţii îl vor face de neuitat", a adăugat acesta.

Născut la Berlin, Krüger a fost unul dintre puţinii actori germani care au reuşit să aibă o carieră internaţională după război. El a devenit cunoscut în afara Germaniei în filmul de război britanic "The One That Got Away".

Ulterior, a apărut alături de John Wayne în "Hatari!" şi împreună cu James Stewart şi Peter Finch în "The Flight of the Phoenix".

Pe acelaşi subiect

În 1963, Krüger a jucat în drama franceză "Les dimanches de Ville d'Avray", peliculă recompensată cu Oscarul pentru cel mai bun film străin, în care a interpretat rolul unui veteran al războiului din Vietnam care se învinovăţeşte pentru moartea unui copil vietnamez.

Potrivit Agerpres, actorul a primit, de asemenea, o serie de premii în Germania sa natală. De-a lungul carierei, Kruger a apărut pe ecran alături de actori şi artişti celebri precum Claudia Cardinale, Sean Connery, Yul Brynner, Charles Aznavour, Catherine Deneuve şi Orson Welles.

Krüger a avut şi o carieră prolifică de scriitor, care a debutat în 1970 cu cartea "Eine Farm in Afrika" ("O fermă în Africa"). Cartea spune povestea fermei pe care actorul şi-a cumpărat-o la poalele muntelui Kilimanjaro, după ce s-a îndrăgostit de Africa de Est în timpul filmărilor la "Hatari!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Actorul german Hardy Krüger a murit la vârsta de 93 de ani în California