Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Actorul James Earl Jones, vocea lui Darth Vader din Star Wars, a murit la 93 de ani

Este doliu in lumea cinematografiei. James Earl Jones, vocea lui Darth Vader din Star Wars și Mufasa din Regele Leu, a murit la 93 de ani. Marele actor a inspirat şi fascinat generaţii întregi. De astăzi, îi vom mai putea auzi vocea doar în filme.

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 08:16

O voce pe care o recunoşti dintr-o mie şi care a fascinat şi inspirat generații întregi. O carieră de peste 60 de ani în lumea cinematografiei şi roluri de neuitat. Mulţi însă nici nu îl recunoșteau până nu îi auzeau vocea.

James Earl Jones s-a născut în 1931, în Mississippi. Nu a avut însă dintotdeauna o voce perfectă. În copilărie, era bâlbâit şi avea probleme mari în exprimare. Un profesor l-a ajutat să-și descopere talentul și magia cuvântului.

James Earl Jones a murit la 93 de ani

Vezi și

Jones a pornit de jos. A debutat ca actor la un mic teatru din Michigan. A studiat apoi actoria, după care s-a alăturat armatei. După ani de muncă intensă, a ajuns să fie una dintre cele mai respectate figuri de la Hollywood.

Fără îndoială, Darth Vader din "Războiul Stelelor" l-a făcut faimos. De atunci, glasul său a devenit sinonim cu personajul. Chiar şi aşa, Jones a povestit că înregistrat replicile pentru film în doar câteva ore și că nici măcar nu a fost trecut pe lista de credite a filmului. El a mai declarat că a fost plătit cu doar 7.000 de dolari pentru film.

James Earl Jones a dat viață și altor personaje, inclusiv regelui Mufasa din "Regele Leu", rol pe care l-a reluat chiar și după 25 de ani de la prima interpretare. Vocea sa a rămas la fel de emoţionantă.

Jones a murit înconjurat de familia sa. Însă cauza decesului încă nu a fost împărtășită.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Actorul James Earl Jones, vocea lui Darth Vader din Star Wars, a murit la 93 de ani