Antena Meniu Search
x

Acuzat de hărţuire de o fostă amantă, fostul rege Juan Carlos a obţinut imunitate până la abdicare

Curtea Britanică de Apel a recunoscut regelui spaniol Emerit Juan Carlos imunitatea pentru actele efectuate până la abdicarea sa din 2014, ca parte a procesului de presupusă hărţuire la adresa fostei iubite, Corinna Larsen.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 15:54

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn / Juan Carlos
Acuzat de hărţuire de o fostă amantă, fostul rege Juan Carlos a obţinut imunitate până la abdicare - Profimedia

Justiţia din Marea Britanie i-a acordat imunitate fostului rege al Spaniei Juan Carlos, acuzat de hărţuire de o fostă amantă a acestuia, pentru perioada cuprinsă între 2012 şi momentul abdicării sale din 2014, informează AFP.

Fosta amantă a lui Juan Carlos, acuzaţii de hărţuire la adresa fostului rege

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn a fost amanta lui Juan Carlos, în prezent în vârstă de 84 de ani, între 2004 şi 2009. Ea afirmă că după despărţirea lor, începând din 2012, a fost spionată şi hărţuită timp de opt ani din ordinul fostului monarh, reprezentând o perioadă în mare parte posterioară abdicării acestuia.

Femeia de afaceri de origine daneză, în vârstă de 57 de ani, precum şi copiii ei, ar fi fost şi ţintele unor ameninţări. Ea a depus o plângere pentru hărţuire în octombrie 2020 la Londra, unde locuieşte, în care solicită despăgubiri pentru prejudicii psihologice şi pentru pierderea unor venituri din cauza anxietăţii, alături de un ordin de restricţie.

Pe acelaşi subiect

Fostul rege spaniol trăieşte în exil din 2020

Însă fostul rege spaniol, care trăieşte în exil începând din 2020 în Emiratele Arabe Unite şi dezminte cu fermitate aceste acuzaţii, a demarat la rândul său o procedură judiciară pentru ca dreptul la imunitate să îi fie recunoscut în instanţă. Marţi, judecătorii londonezi au considerat că faptele reproşate fostului monarh spaniol în perioada "anterioară abdicării" sunt acoperite de imunitate "în tribunalele" din Regatul Unit.

Însă această decizie nu pune capăt definitiv procedurii judiciare în sine, întrucât majoritatea faptelor denunţate de Corinna Larsen sunt posterioare anului 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Acuzat de hărţuire de o fostă amantă, fostul rege Juan Carlos a obţinut imunitate până la abdicare