Antena Meniu Search
x

Acuzații de spionaj în Suedia: Două persoane au fost arestate. Cetățenia lor nu a fost divulgată

Două persoane acuzate de spionaj au fost arestate în Suedia. Poliţia suedeză a anunţat, marţi, arestarea celor doi, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate la periferia oraşului Stockholm, informează agenţia de presă Reuters, citată de Mediafax.

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 18:32

Acuzații de spionaj în Suedia: Două persoane au fost arestate. Cetățenia lor nu a fost divulgată - Shutterstock

O persoană a fost inculpată pentru activităţi de spionaj, iar alta pentru complicitate. Activităţile vizau Suedia şi un alt stat, conform Serviciului suedez de Securitate. "Suedia nu trebuie să fie o platformă a puterilor străine în sensul efectuării activităţilor de spionaj. Investigaţia generală vizează acest lucru", a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei suedeze.

Cetățenia celor doi nu a fost făcută publică

Nu este clar dacă suspecţii arestaţi sunt cetăţeni suedezi ori străini şi nici care este cealaltă ţară vizată de activităţile de spionaj.

Agenţii serviciilor de securitate suedeze au verificat marţi mai multe locuinţe de la periferia oraşului Stockholm. O persoană, a treia suspectată în acest caz, a fost interogată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Acuzații de spionaj în Suedia: Două persoane au fost arestate. Cetățenia lor nu a fost divulgată