Antena Meniu Search
x

Acuzaţii grave la Vatican! Înalt reprezentant al Bisericii Catolice, acuzat de pedofilie

Secretarul pentru finanţe al Vaticanului, cardinalul australian George Pell, acuzat de pedofilie într-o nouă carte ce a stârnit mare agitaţie în Australia, a dezminţit orice abuz sexual asupra copiilor şi a acuzat media de amestec în treburile justiţiei, informează luni AFP.

Secretarul pentru finanţe al Vaticanului, cardinalul australian George Pell, acuzat de pedofilie într-o nouă carte ce a stârnit mare agitaţie în Australia, a dezminţit orice abuz sexual asupra copiilor şi a acuzat media de amestec în treburile justiţiei, informează luni AFP.

În iulie 2016, poliţia australiană a declanşat o anchetă asupra unor acuzaţii mai vechi de pedofilie, pe care cardinalul Pell, cel mai Înalt Reprezentant al Bisericii Catolice în Australia, le dezminte categoric.

În octombrie, poliţia australiană s-a deplasat la Roma pentru a-l audia pe cardinalul George Pell cu privire la aceste acuzaţii. Nicio inculpare nu a fost pronunţată în acest dosar.

În paralel, Comisia Regală de Anchetă din Australia se interesează din 2013 în legătură cu răspunsurile instituţionale aduse în cazurile de abuzuri sexuale comise asupra copiilor. Cardinalul Pell a fost audiat de trei ori în acest cadru şi a recunoscut în faţa comisiei că a neglijat existenţa, sub gestiunea sa, a unor preoţi pedofili în Statul Victoria în anii 1970.

Într-o carte nouă, jurnalista de investigaţie Louise Milligan prezintă detalii noi asupra acestor acuzaţii de pedofilie ce-l vizează personal pe cardinalul Pell, precum şi noi informaţii asupra unor presupuse tentative ale Bisericii Catolice de a muşamaliza cazurile de pedofilie.

Cardinalul George Pell, care a dat de înţeles că este victima unei conspiraţii, l-a criticat pe editorul cărţii 'Cardinal: The Rise and Fall of George Pell' (Cardinalul: Mărirea şi decăderea lui George Pell) şi mass-media din Australia.

'Se pare că Melbourne University Publishing şi alte mass-media (...) sunt pe cale să se amestece în treburile justiţiei', se spune într-un comunicat al Biroului său de presă de la Roma. 'Cardinalul se va abţine de la amestec în treburile justiţiei şi nu va răspunde acuzaţiilor (MUP şi altora), exceptând pentru a reafirma că toate aceste acuzaţii de pedofilie formulate împotriva lui sunt complet false'.

Ecleziastul a fost hirotonit preot în 1966 la Roma, înainte de a reveni în Australia în 1971, unde a urcat treptele ierarhiei catolice. El a fost desemnat în 1974, de Papa Francisc, să aducă mai multă transparenţă în finanţele Vaticanului.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Acuzaţii grave la Vatican! Înalt reprezentant al Bisericii Catolice, acuzat de pedofilie