Antena Meniu Search
x

Aderarea României la Schengen, pe masa Colegiului Comisarilor. Principalul obstacol în calea unei decizii pozitive

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen se află pe agenda reuniunii de astăzi a comisarilor europeni, de la Bruxelles. Vor fi discutate rapoartele de evaluare a pregătirii celor trei ţări pentru aderare.

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 08:24

Vezi și

Surse din instituţiile europene afirmă că raportul cu privire la România este unul pozitiv. Decizia finală trebuie însă adoptată în unanimitate de reprezentanţii statelor membre. 

Guvernul Olandei nu este convins, încă, să-şi dea aprobarea iar zilele trecute parlamentul Suediei a dat, de asemenea, un vot negativ. Dar guvernul de la Stockholm, care este minoritar, susţine totuşi aderarea României la Schengen. 

Votul decisiv ar putea avea loc la 8 decembrie, în consiliul miniştrilor de justiţie şi interne ai ţărilor Uniunii. Dacă votul va fi pozitiv, frontierele terestre şi navale ale României vor fi deschise spaţiului Schengen de la 1 ianuarie. Iar din luna martie a anului viitor se vor deschide şi frontierele aeriene, aeroporturile mai exact. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Aderarea României la Schengen, pe masa Colegiului Comisarilor. Principalul obstacol în calea unei decizii pozitive