Antena Meniu Search
x

Video Afaceristul Mohamed Al Fayed a murit la 94 de ani. Fiul lui, Dodi, a fost ucis în acelaşi accident de maşină alături de Prinţesa Diana

Fostul proprietarl al magazinului Harrods şi al echipei de fotbal Fulham, Mohamed Al Fayed a murit vineri la vârstă de 94 de ani, anunţă BBC. Fiul acestuia, Dodi al-Fayed, a fost ucis alături de Diana, prinţesa de Wales, într-un accident de maşină în august 1997.

de Redactia Observator

la 03.09.2023, 13:58

Vezi și

Născut în Egipt, acesta a construit un imperiu de afaceri în Orientul Mijlociu înainte de a se muta în Marea Britanie în anii 1970. Nu şi-a îndeplinit însă niciodată visul de a obţine un paşaport britanic.

Moarta fiului său l-a marcat pentru totdeauna

După ce fiul său cel mare, Dodi, a fost ucis într-un accident de maşină alături de prinţesa Diana, Mohamed al-Fayed a petrecut ani de zile punând la îndoială circumstanţele morţii lor. Decesul său intervine la o zi după ce se împliniseră 26 de ani de la moartea fiului său, Dodi al-Fayed.

În ultimul deceniu, el rămăsese în mare parte în afara atenţiei publice, locuind în conacul său din Surrey împreună cu soţia sa Heini.

Pe acelaşi subiect

Potrivit Sky News, Mohamed al-Fayed a murit vineri dimineaţa devreme şi a fost înmormântat deja, conform tradiţiei musulmane, în centrul Londrei, după rugăciunile de vineri. Omul de afaceri de origine egipteană, cunoscut mai ales ca fost proprietar al magazinului Harrods, a deţinut şi clubul de fotbal Fulham din Londra.

Era unul dintre sponsorii evenimentelor caritabile ale prinţesei Diana

El a vândut Harrods către Qatar Holdings în mai 2010. Trei ani mai târziu, a vândut şi FC Fulham omului de afaceri american Shahid Khan. Al-Fayed a devenit prietenul prinţesei Diana prin sponsorizarea de către acesta a unor organizaţii de caritate şi a unor evenimente la care au participat membri ai familiei regale. Relaţia miliardarului cu familia regală a fost prezentată recent în sezonul cinci al serialului The Crown, unde al-Fayed, interpretat de Salim Daw, face cunoştinţă cu Diana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Afaceristul Mohamed Al Fayed a murit la 94 de ani. Fiul lui, Dodi, a fost ucis în acelaşi accident de maşină alături de Prinţesa Diana