AfD cere închiderea granițelor Germaniei după atacul cu 2 morţi, comis de un afgan care ar fi trebuit deportat în 2023
Alice Weidel, co-lidera partidului Alternativa pentru Germania (AfD), a cerut un vot în parlament pentru închiderea granițelor țării după atacul de pe 22 ianuarie 2024 la Aschaffenburg, Bavaria, unde un copil de 2 ani și un adult au fost uciși de un afgan solicitant de azil.
Co-lidera partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), Alice Weidel, a cerut un vot imediat în parlament cu privire la închiderea granițelor țării în urma atacului mortal cu cuțit petrecut la Aschaffenburg, în landul Bavaria, relatează dpa, citată de Agerpres.
Alice Weidel, candidata partidului pentru funcția de cancelar la alegerile federale din 23 februarie, a spus că blocul conservator CDU/CSU trebuie să renunțe la "zidul de protecție" împotriva cooperării cu AfD pentru a trece legislația privind "închiderea frontierelor și returnarea imigranților ilegali".
AfD cere închiderea imediată a granițelor
"Nu trebuie să mai existe morți din cauza acestui zid", a scris ea pe platforma X joi, la o zi după ce două persoane, printre care un copil de 2 ani, au fost înjunghiate mortal de un afgan de 28 de ani, solicitant de azil.
- Prima reacţie a Rusiei, după ce Donald Trump a ameninţat cu noi sancţiuni
- Marco Rubio vrea să viziteze Panama în prima sa călătorie ca secretar de stat al SUA. Ce ar vrea să obţină
- De ce ameninţarea lui Trump cu tarife pentru Putin este una goală: "Putem alege calea ușoară sau calea grea"
- Cele mai frumoase și cele mai urâte destinații de coastă din Europa. Topul realizat de The Telegraph
- LinkedIn, deţinută de Microsoft, dată în judecată. Ar fi folosit mesajele private ale utilizatorilor în...
Liderul CDU, Friedrich Merz, favorit la funcția de cancelar, a exclus în mod repetat o cooperare cu AfD, partid plasat pe locul al doilea în sondaje. Germania a introdus anul trecut controale la frontiere în pofida regulilor spațiului Schengen de liberă circulație.
Ministrul de interne Nancy Faeser a semnalat că intenționează să prelungească aceste controale și după 25 martie. Referitor la incidentul de la Aschaffenburg, ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann a declarat joi că afganul nu a fost deportat din cauza nerespectării unui termen limită.
Atacul, comis de un afgan care ar fi trebuit deportat în 2023
Potrivit ministrului, Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) a respins cererea de azil a afganului în iunie 2023 și a dispus deportarea lui în Bulgaria, conform regulilor UE. Însă, "din cauza unor erori și probleme", autoritățile de imigrație din Bavaria au fost alertate cu privire la deportare de-abia pe 26 iulie, cu doar șase zile înainte ca termenul limită pentru punerea în execuție să expire.
"O astfel de returnare nu poate fi organizată în șase zile - mai ales dacă vine complet nepregătită", a explicat Herrmann. După ce termenul a fost ratat, suspectul a fost lăsat în pace până când le-a spus autorităților în decembrie 2024 că vrea să se întoarcă în Afganistan.
Cu toate acestea, el nu a putut să plece spre casă pentru că nu a primit documentele necesare de la consulatul afgan, a adăugat ministrul, potrivit căruia deportarea bărbatului în Afganistan ar fi implicat dificultăți. Germania nu are relații diplomatice cu regimul taliban, dar a organizat un zbor de deportare spre Kabul în 2024.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰