Antena Meniu Search
x

Afganistan: O jurnalistă occidentală a fost ucisă, iar o alta rănită, într-un atac

O jurnalistă occidentală a fost ucisă şi o alta a fost rănită grav, vineri, într-un atac, în timp ce transmiteau de la pregătirea alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în Afganistan sâmbătă

 Acesta este al doilea atac care vizează direct un jurnalist occidental în Afganistan, după moartea lui Nils Horner, un cunoscut reporter anglo-suedez ucis la 11 martie în plină stradă în capitala Kabul.

"Una dintre jurnaliste a fost ucisă pe loc iar altă se află într-o stare critică", a declarat Yaqub Mandozai, şeful adjunct al poliţiei din provincia Khost, vorbind despre un atac comis de un bărbat îmbrăcat în uniformă de poliţist.

Khost, unde a avut loc agresiunea, este o provincie izolată şi foarte infiltrată de rebeli talibani. Ea se învecinează cu zonele tribale pakistaneze.

"Cele două jurnaliste au fost atacate" în districtul Tanai, în jurul orei 10.45 (09.15 ora României), în timp ce se aflau în sediul local al poliţiei, a precizat Mobarez Mohammad Zadran, purtător de cuvânt al poliţiei din provincie.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Afganistan: O jurnalistă occidentală a fost ucisă, iar o alta rănită, într-un atac