Antena Meniu Search
x

Video Africa de Sud, în pragul unui război civil după arestarea fostului preşedinte Jacob Zuma

Zeci de morţi şi peste o mie de arestări în Africa de Sud, după cinci zile de violenţe nemaivăzute în această ţară de 30 de ani. În faţa revoltei, Armata a fost mobilizată pe străzi alături de Poliţie, pentru a păzi mall-urile şi alte clădiri luate la ţintă de grupurile de vandali. 

de Redactia Observator

la 14.07.2021, 21:51

Vezi și
  • Susţinătorii fostului preşedinte Jacob Zuma s-au răsculat împotriva forţelor de ordine din Africa de Sud.

Sunt imaginile terorii care a pus stăpânire pe oraşele sudafricane de aproape o săptămână. Bande de sute de huligani au pus stăpânire pe străzi, au intrat în mall-uri şi magazine şi au plecat cu tot ce le-a picat în mână, îmbrăcăminte, televizoare, maşini de spălat sau frigidere.

În urma lor au dat foc clădirilor pe care tocmai le jefuiseră. O mamă s-a văzut nevoită să îşi arunce copilul dintr-o clădire în flăcări pentru a-l salva de la moarte

10 oameni au murit după ce au fost călcaţi în picioare într-o busculadă care s-a produs în timpul unui jaf, iar cartiere întregi arată de parcă ar fi trecut printr-o explozie. Zeci de clădiri au geamurile spulberate, în magazine nu a mai rămas nimic întreg, resturi de haine, alimente şi electrocasnice zac pe străzi împrăşitate pe zeci de metri. Localnicii spun că trăiesc fiecare minut cu teama că vandalii intră peste ei în case şi le dau foc. Pentru mulţi, acest coşmar a devenit deja realitate. Sute de familii au rămas pe străzi. Spun că nu li se pot opune vandalilor de teama că ar putea fi ucişi. 

Jacob Zuma, fostul preşedinte al Africii de Sud, condamnat la 15 luni de închisoare

Pe acelaşi subiect

În faţa violenţelor, Armata a fost mobilizată pe străzi alături de Poliţie, pentru a păzi mall-urile şi alte clădiri luate la ţintă de hoţi. Chiar şi aşa, protestatarii au fost convinşi doar cu mitralierele să plece. 

Bheki Cele, ministrul de Interne: Nicio supărare sau nemulţumire personală nu le dă dreptul oamenilor să jefuiască, să vandalizeze, să se comporte după bunul plac şi să încalce legea. 

Protestele au izbucnit săptămâna trecută, după ce fostul preşedinte al ţării, Jacob Zuma, a fost încarcerat pentru pentru sfidarea Justiţiei. Trebuie să stea 15 luni după gratii. Susţinătorii săi spun acum că nu va fi pace în Africa de Sud, până ce acesta nu va fi eliberat. Autorităţile îi avertizează însă pe protestatari că dacă haosul va continua, numeroase oraşe riscă să rămână fără mâncare şi medicamente în plină pandemie de coronavirus.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Africa de Sud, în pragul unui război civil după arestarea fostului preşedinte Jacob Zuma