Agenția Europeană a Medicamentelor a început revizuirea primului vaccin chinezesc împotriva Covid-19

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 04.05.2021, 15:16.
Actualizat: 04.05.2021, 15:17

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a anunțat marți că a început o revizuire în timp real a vaccinului chinezesc Sinovac (SVA.O) împotriva COVID-19, pe baza rezultatelor preliminare din studiile efectuate pe animale și oameni care au sugerat că vaccinul produce un răspuns imun împotriva coronavirusului.

Flacoane de vaccin Sinovac cu seringă injectabilă pentru virusul Covid-19

Doze de Sinovac, vaccinul chinezesc împotriva Covid-19

Shutterstock

Datele privind vaccinul, care conține virus inactivat (Vero Cell), vor fi evaluate pe măsură ce vor fi disponibile, pentru a grăbi posibila aprobare, a anunțat Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), potrivit Reuters.

Sinovac are o rată de eficacitate cuprinsă între 50% și 90%

Citește și:

Acesta este primul vaccin chinezesc analizat de EMA în timp real, și al patrulea aflat într-o astfel de procedură de revizuire, după CureVac (Germania), Novavax (SUA) și Spuntik V (Rusia).

Vaccinul Sinovac a prezentat rate de eficacitate cuprinse între 50% și 90% în diferite studii din țări diferite și este autorizat în prezent în China, Indonezia Brazilia și Turcia.

Vaccinul conține versiuni inactivate sau moarte de Sars-Cov-2 pentru a stimula sistemul imunitar să producă anticorpi.

200 de milioane de doze de Sinovac, livrate la nivel global

La începutul lunii aprilie, Sinovac a anunțat că este gata și a treia unitate de producție pentru acest vaccin, cunoscut în unele zone ale lumii drept CoronaVac, ceea ce dublează capacitatea anuală la 2 miliarde de doze. Compania spune că a livrat peste 200 de milioane de doze de vaccin Sinovac la nivel global.

Revizuirea continuă are ca scop accelerarea procesului de aprobare, permițând cercetătorilor să prezinte constatări în timp real înainte ca datele finale ale procesului să fie disponibile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.