Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Agenţia Europeană pentru Medicamente susține utilizarea Wegovy pentru reducerea riscurilor cardiace

Agenţia Europeană pentru Medicamente a susţinut utilizarea medicamentului Wegovy al companiei Novo Nordisk pentru a reduce riscurile cardiace majore şi accidentele vasculare cerebrale la adulţii supraponderali sau obezi fără diabet, a declarat joi producătorul danez de medicamente, citat de Reuters.

de Redactia Observator

la 26.07.2024 , 09:02

Agenţia Europeană pentru Medicamente susține utilizarea Wegovy pentru reducerea riscurilor cardiace
Agenţia Europeană pentru Medicamente susține utilizarea Wegovy pentru reducerea riscurilor cardiace - Profimedia Images

Sprijinul din partea comitetului autorităţii de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană vine la două zile după ce Wegovy a obţinut un acord similar din partea autorităţii de reglementare din Marea Britanie, în timp ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a aprobat medicamentul pentru prevenirea evenimentelor cardiovasculare la persoanele cu obezitate, la începutul acestui an.

Novo a spus că va implementa utilizarea actualizată a Wegovy pe eticheta sa sau pe informaţiile de prescriere în UE, în aproximativ o lună.

Utilizarea extinsă este susţinută de datele dintr-un studiu în stadiu avansat care a arătat că Wegovy a redus riscul de evenimente cardiovasculare majore, cum ar fi atacul de cord şi accidentul vascular cerebral, cu 20% în comparaţie cu placebo. Studiul a înrolat 17.604 adulţi şi a fost efectuat în 41 de ţări, a spus Novo.

Articolul continuă după reclamă

Medicamentele au fost dezvoltate iniţial pentru diabetul de tip 2

Pe acelaşi subiect

Medicamentul Novo Nordisk pentru diabet, utilizat pe scară largă, Ozempic, şi medicamentul pentru pierderea în greutate Wegovy, ambele cunoscute chimic sub numele de semaglutidă, aparţin unei clase de medicamente numite agonişti GLP-1.

Dezvoltate iniţial pentru diabetul de tip 2, ele reduc, de asemenea, pofta de mâncare şi fac stomacul să se golească mai lent. Creşterea cererii de agonişti GLP-1 a dus la constrângeri de aprovizionare pentru producătorii de medicamente precum Novo Nordisk şi rivalul Eli Lilly.

Livrările atât ale medicamentului pentru slăbit al Novo Nordisk, Wegovy, cât şi ale medicamentului Zepbound al Eli Lilly, rămân limitate, dar companiile au crescut producţia.

Wegovy a fost aprobat în UE din 2022 şi din iunie 2021 în Statele Unite. Analiştii estimează că vânzările de medicamente vor ajunge la 150 de miliarde de dolari până la începutul anilor 2030. Atât Lilly, cât şi Novo îşi testează medicamentele şi pentru alte afecţiuni de sănătate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Agenţia Europeană pentru Medicamente susține utilizarea Wegovy pentru reducerea riscurilor cardiace